Crvena Zvezda tokrat boljša

Union Olimpija je v 19. krogu Lige ABA v Stožicah, ob jubileju 70 letnice, morala priznati poraz evroligaški Crveni Zvezdi 77:69.

Union Olimpija je na tekmi 19. kroga Lige ABA v Stožicah izgubila proti Crveni Zvezdi 77:69. Ljubljančani so se dobro upirali favorizirani Crveni Zvezdi, a na koncu so morali priznati poraz. statistika

V Stožicah smo praznovali tudi 70 let košarkarske Olimpije, na tekmo so bili povabljeni vsi bivši igralci.

Vasilije Micić, igralec Crvene Zvezde: "Gledali so lahko spremljali zanimivo tekmo. Mislim, da smo 25 minut igrali tako kot je treba, zadnjih nekaj minut pa se nismo držali navodil. Mislim, da je to predvsem posledica težkega ritma tekem, ki ga imamo. Vseeno, pokazali smo kvaliteto, da smo sposobni zmagati tekme na gostovanju proti težkemu nasprotniku."

Dejan Radonjić, trener Crvene Zvezde: "Po zadnji tekmi v Evroligi nam ni bilo lahko, saj smo potrebovali zmago. Imamo naporen ritem tekem, spremenili smo nekoliko našo postavo, zato smo potrebovali zmago. Zelo pomembna zmaga za nas. Vedeli smo, da ne bo lahko, saj je Olimpija dobra ekipa, ki je dosegla fenomenalen rezultat v EuroCupu in mislim, da če ne bi imeli toliko poškodb, bi bili bližje vrhu. Na začetku nam je manjkala energija, kar pa je normalno glede na ritem tekem. V nadaljevanju smo odigrali dobro v obrambi in pametno v napadu. Mislili smo, da je konec, potem pa se je Olimpija vrnila v igro. V končnici smo uspeli, da dosežemo zmago. Olimpiji čestitam za jubilej in želim jim vse najboljše v nadaljevanju."

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Crvena Zvezda je odlična ekipa, ki je znala kaznovati manjše padce v igri. Z igro smo lahko zadovoljni, z rezultatom pač ne, saj smo kot ekipa verjeli, da jih lahko presenetimo."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Crvena Zvezda je odlična ekipa, kar so dokazali z uvrstitvijo v TOP16 Evrolige in vrhom Lige ABA. Poskušali smo se čim boljše pripraviti na tekmo. Fante sem prepričeval, da jih lahko še enkrat presenetimo in mislim, da so v tekmo šli s pravim pristopom in energijo. Naredili smo vse, da bi stali čim boljše na igrišču. Dejstvo je, da so bile naše slabe minute odločilne, da nismo bili v igri za zmago. Zaslužena zmaga Crvene Zvezde. Naše glavne težave so bile predvsem to, da smo hitro izpolnili bonus osebnih napak, delali smo nepotrebne osebne napake in jim tako dali lahke koše iz prostih metov. Preveč je bilo tudi izgubljenih žog, v kar pa nas je delno tudi prisilila obramba Crvene Zvezde. V napadu smo odigrali preveč statično in nismo prihajali do dobrih položajev za met."

Galerija

Video