Zmaga v Zagrebu nad Cibono 79:75!

Union Olimpija je v 4. krogu Lige ABA slavila zmago na gostovanju v Zagrebu proti Ciboni 79:75.

Union Olimpija je v 4. krogu Lige ABA slavila zmago na gostovanju v Zagrebu proti Ciboni 79:75. Ljubljančani so dobro odigrali tri četrtine tekme in vseskozi imeli pobudo na igrišču. V drugem delu se je Cibona vrnila po zaostanku 18 točk in izsilila napeto končnico. V zaključku tekme so igralci trenerja Gašperja Potočnika ostali zbrani in zmaga je odšla v Ljubljano.

Za Union Olimpijo je 16 točk dosegel Zack Wright. Vsak po 13 sta jih prispevala Gregor Hrovat in Sava Lešić. 12 točk je dosegel kapetan Saša Zagorac. Pri Ciboni je bil najboljši strelec tekme Dardan Bersiha, ki je končal pri 22 točkah. statistika

Ljubljančane v nedeljo, 11.10. ob 21.00 v Stožicah čaka slovenski derbi v Ligi ABA. V Ljubljano prihaja novomeška Krka. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za borbo in zmago. Odigrali smo solidnih 28 minut tekme, potem pa odigrali boječe in nedisciplinirano v napadu. Prejeli smo preveč lahkih košev iz tranzicije, Cibona se je pobrala, mi pa smo odreagirali zelo nezrelo. Imeli smo probleme s consko »match-up« obrambo in potrebovali smo veliko časa, da smo se spet zorganizirali. Na koncu zaslužena zmaga in že se oziramo na naslednjo tekmo, ki je derbi z novomeško Krko. Verjamem, da smo lahko uspešni tudi na prihodnji tekmi."

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Cibona je na domačem parketu vedno težak nasprotnik. Mislim, da smo odigrali dobro tri četrtine tekme, saj smo v obrambi igrali en za drugega. Sledile so črne minute, ki se nam že kar ponavljajo. Za razliko od prejšnje tekme nismo nehali verjeti v zmago, borili smo se do konca in si zaslužili zmago."

Video