Zmaga v Novem mestu po podaljšku 85:81

Union Olimpija je povedla 1:0 v polfinalu Lige Nova KBM. V Novem mestu je padla Krka po podaljšku 85:81.

Union Olimpija je po podaljšku zmagala s 85:81, povedla v seriji na dve zmagi z 1:0 in si lahko uvrstitev v finale zagotovi že v torek ob 18. uri, ko bo v Stožicah druga tekma. VSTOPNICE SO ŽE V PRODAJI.

 

Veliki slovenski derbi je upravičil pričakovanja in navdušil gledalce, ki so videli zanimivo predstavo, polno preobratov in dramatičnih trenutkov. Union Olimpija bi lahko zmagala že v rednem delu, a jo je za to prikrajšal Erjon Kastrati, zmago pa sta ji prinesla najboljša posameznika tekme, Gregor Hrovat (22 točk, met 7:11, 9 skokov, 6 podaj, indeks 32) in Brandon Jefferson (20 točk, 7 skokov). Oba sta igrala vseh 45 minut, skupaj sta dosegla skoraj polovico vseh točk Uniona Olimpije, ujela sta 16 od 39 skokov celotne ekipe ter imela sedem od 14 podaj.

Krka je najvišjo prednost imela v 15. minuti (34:25), Union Olimpija je deset minut kasneje vodila z 52:46, drama in preobrati pa so se nadaljevali tudi v odločilnih minutah ter podaljšku. Vodstvo Krke dobro minuto pred koncem z 72:68 je v vodstvo gostov obrnil Jefferson s trojko za 73:72. Hrovat je imel 17 sekund pred koncem dva prosta meta, vendar je zadel le enega, prvi strelec Krke Kastrati (17 točk, 9 skokov, indeks 23) pa je ob zvoku sirene zadel izpod koša za 74:74. statistika

 

V podaljšku je Krka preko Matica Rebca povedla za tri točke, vendar sledili sta trojki Jeffersona in Hrovata za 82:79, dokončno pa je tekmo odločil Devin Oliver s košem dobrih deset sekund pred koncem.

Simon Petrov, trener Krke: "Odločilna je bila osredotočenost v obrambi. Prvi polčas je bil še nekako videti, v drugega pa smo šli, kot da si ne bi želeli zmage. Ko pa se tekma tako prelomi, se je težko vrniti in zmagati. Imeli smo svojo priložnost, a na koncu je odločala praktično ena žoga. Tokrat se je tekma pač obrnila v Olimpijino korist."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitam igralcem za zmago. Verjeli smo, da lahko presenetimo. Za nami je izredno težka in trda tekma. V prvem polčasu nismo delovali tako kot smo si zamislili, v drugem pa smo ujeli ritem. Žal smo zapravili zaključno žogico v rednem delu, vendar na koncu dobili podaljšek. Vodimo z ena proti nič, vendar smo šele na polovici poti. Iz tega ne bi delal velike stvari, v torek je na sporedu nova tekma, kjer pričakujem izredno trd obračun."

Video