Zmaga v Novem mestu 82:68

Union Olimpija je v 5. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Novem mestu premagala Krko 82:68. Lešić 22 točk, 12 skokov.

Union Olimpija je v 5. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Novem mestu suvereno premagala Krko 82:68. Ljubljančani so prikazali odlično predstavo, predvsem v drugem polčasu, ko so prišli do občutnejše prednosti, ki je Novomeščani, kljub prebliskom, niso uspeli izničiti. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so ob koncu tekme zasluženo slavili zmago na slovenskem košarkarskem derbiju. Najboljši strelec Uniona Olimpije je bil Sava Lešić, ki je dosegel 22 točk in zbral 12 skokov. Kapetan Saša Zagorac jih je prispeval 14, nekaj v zelo pomembnih trenutkih. Nikola Pavlićević je tekmo končal pri 12 točkah. statistika

Union Olimpija bo v soboto, 16.4. ob 19.00 v Stožicah gostila Zlatorog Laško. Vabljeni na pivovarski derbi!

Vladimir Anzulović, trener Krke: "Čestitke Union Olimpiji za zasluženo zmago. Mi take tekme ne moremo dobiti, če ne igramo s pravo energijo. Tokrat je nismo imeli. Žal mi je, da nismo imeli zdravega Dragišo Drobnjaka, ki je igralec, ki to energijo prinaša. Že pred tekmo je imel vročino in če bi za to vedel, sploh ne bi igral. Hvala mu, ker se je žrtvoval in šel na igrišče. Olimpija je bila boljša, zadela je veliko metov z razdalje, še posebej preko visokih igralcev, ki jih v določenem trenutku tekme nismo uspeli zaustaviti. To je bilo odločilno."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke fantom za prikazano igro. Zmaga je posledica kolektivne igre in pravega pristopa k tekmi."