Zmaga v derbiju nad Krko 59:55

Union Olimpija je odlično začela koledarsko leto 2016, saj je zabležila pomembno zmago na gostovanju v Novem mestu pri Krki 59:55.

Union Olimpija je v na prvi tekmi koledarskega leta 2016 zabeležila pomembno zmago v Novem mestu. V 18. krogu Lige ABA so Zmaji v zadnji četrtini strli odpor Krke in v končnici tekme zasluženo zmagali z rezultatom 59:55. Srečanje je krasila predvsem borbenost in dobra obramba obeh ekip. statistika

Union Olimpijo v sredo, 6.1. ob 20.05 po slovenskem času čaka prva tekma drugega dela EuroCupa (LAST32). Ljubljančani bodo gostovali pri večkratnemu evropskemu prvaku Maccabiju iz Tel Aviva. Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV in Eurosport 2.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Gledalci so lahko gledali pravo prvenstveno tekmo, borbeno od začetka do konca. Čestitke obema ekipama za prikazano borbenost. Tekmo smo začeli v krču, predvsem smo zgrešili ogromno odprtih metov iz izdelanih situacij. Fantje so ostali osredotočeni in se držali navodil, ki smo jih postavili pred tekmo. Igrali smo dobro obrambo in bili dobri tudi pri skoku. Vse to nas je tekom srečanja vrnilo v igro. Že v drugi četrtini smo bili povsem enakovreden nasprotnik in potem v drugem polčasu nadaljevali z dobro igro ter na koncu zasluženo zmagali."

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Pravi slovenski derbi. Obe ekipi sta si želeli zmago in začeti novo leto pozitivno. Pokazali smo pravi karakter na igrišču, saj smo se borili od prve do zadnje minute. Pred tekmo smo si rekli v garderobi, da to tekmo preprosto moramo dobiti. Naredili smo res vse za uspeh, predvsem v obrambi in mislim, da smo skoraj štirideset minut igrali odlično obrambo, ki je odločila srečanje."

Video