Zmaga Sutjeske 86:78

Union Olimpija je v 16. krogu Lige ABA na gostovanju v Nikšiću morala priznati poraz Sutjeski 86:78.

Union Olimpija je v 16. krogu Lige ABA na gostovanju v črnogorskem Nikšiću morala priznati poraz Sutjeski 86:78. Ljubljančani so odigrali dober prvi polčas, v drugem delu tekme pa ni šlo vse po načrtu in Sutjeska je v zadnji četrtini prišla do zaslužene zmage. V kadru trenerja Gašperja Potočnika sta manjkala Saša Zagorac (vročina) in Zack Wright (poškodba zapestja). statistika

Union Olimpijo v sredo, 30.12. ob 19.00 v Stožicah čaka še zadnja tekma v koledarskem letu 2015. V Ljubljano prihaja zagrebška Cibona. Vabljeni!

Sava Lešić, igralec Uniona Olimpije: "V prvem polčasu smo odigrali dobro. V drugem delu tekme, pa bolj kot ne toplo-hladno. Mislim, da smo se preveč zanašali na naš met za tri točke. Nekaj odprtih metov nismo zadeli. Nimamo časa za slabo voljo, saj nas že kmalu čaka naslednja tekma, ki bo za nas zelo pomembna."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitam Sutjeski za zmago. So prva ekipa, ki nas je letos dvakrat premagala. Pokazali so pravi obraz, za njih, v težkem trenutku, saj je bila tekma zelo pomembna. Mislim, da smo odigrali odlično drugo četrtino, predvsem v obrambi. Prvi polčas je bil soliden, razen začetka tekme. V drugem delu pa preveč napak, predvsem v obrambi, saj smo slabo branili situacije ena na ena in pick n' roll. Posledično je Sutjeska prišla do nekaj lahkih košev, v napadu pa smo se preveč zanašali na naš met z razdalje, tako pa zelo težko zmaguješ tekme. Ni bilo igre po globini, prodorov, sodelovanja notranje in zunanje linije. Imeli smo tudi petnajst izgubljenih žog, kar tudi pove veliko. Zaslužena zmaga Sutjeske, nam pa ne preostane drugega kot, da se sestavimo, saj smo danes nastopili brez dveh pomembnih igralcev Wrighta in Zagorca. Zelo kmalu nas že čaka pomembna tekma s Cibono v Stožicah."

Video