Zmaga Rogaške 82:72, v sredo spet v Tivoliju

Union Olimpija je na 3. tekmi finala Lige Nova KBM izgubila v Rogaški 82:72. V sredo ob 18.00 spet v Hali Tivoli.

Košarkarji Uniona Olimpije niso izkoristili prve zaključne žogice za zmago v državnem prvenstvu. V tretji tekmi finala Lige Nova KBM je Rogaška pred svojimi gledalci slavila z 82:72 in rezultat v zmagah znižala na 1:2.

Ekipi igrata na tri zmage, četrta tekma bo v sredo v dvorani Tivoli, morebitna peta pa 26. maja v Rogaški Slatini.

Rogaška se poteguje za prvi naslov državnega prvaka Slovenije, Union Olimpija pa za svojega šestnajstega, prvega po letu 2009.

Union Olimpija je uvodni dve tekmi dobila dokaj srečno; najprej je v Rogaški Slatini slavila po podaljšku, nato pa v Tivoliju s trojko Brandona Jeffersona v izdihljajih tekme. Tokrat so varovanci trenerja Damjana Novakovića pred koncem srečanja naredili dovolj visoko razliko in se izognili dramatični končnici.

Rogaška je imela dogajanje na parketu pred nabito polnimi tribunami vseskozi pod nadzorom. Že v osmi minuti je prvič prišla do dvomestne prednosti (19:9), ki se je v nadaljevanju sicer stopila (29:29), a ne za dolgo, saj so domači na začetku drugega polčasa znova vodili z 51:40.

Gostitelji so ob bučni podpori s tribun vprašanje zmagovalca rešili v zaključku tretje četrtine, ko so prišli do rekordnih 18 točk naskoka. Te prednosti zeleno-beli niso več uspeli znižati, tako da je bil zmagovalec znan že dobrih pet minut pred koncem (74:61).

Pri domačih so imeli štirje igralci dvomestno število točk - Leon Šantelj 17 točk, met iz igre 7:10, Taylor Johns 16 točk, 9 skokov, Tadej Ferme 16 točk, 5 podaj, 4 skoke, Darwin Davis 14 točk, 9 podaj. V vrstah Uniona Olimpije pa sta največ točk dosegla Devin Oliver 15 točk, 7 skokov in Brandon Jefferson 13 točk, 5 skokov. statistika

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Nocoj je enostavno zmagala boljša ekipa, odigrali smo odlično tekmo. Zdaj imamo dovolj časa za analizo do srede in tudi za pripravo, regeneracijo in polnjenje baterij. Pohvalil bi vse igralce, predvsem tiste, ki so dobro odigrali odločilne momente. Bila je prekrasna atmosfera in vrhunsko navijanje skozi celotno srečanje."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitam Rogaški za zasluženo zmago, vseh štirideset minut so bili boljši. Enostavno nismo odigrali tako kot bi morali na takšnem srečanju. Slabo se je začelo že v prvem polčasu, ko smo prejeli 46 točk, kar je absolutno preveč. Po prvih petih minutah v tretji četrtini pa je bil poraz že neizbežen. Proti koncu se je začelo neko lovljenje, upali smo, da bi se ponudila še kakšna priložnost, da se vrnemo v tekmo. Ni se izšlo, zato je zasluženo zmagala ekipa Rogaške. Naslednja tekma je v Ljubljani in naredili bomo vse, da na tem obračunu osvojimo naslov državnih prvakov."

Video