Zmaga nad FMP-jem v podaljšku

Union Olimpija je v 9. krogu Lige ABA v Stožicah po podaljšku strla odpor FMP-ja. Zmaji so slavili zmago 89:85.

Union Olimpija je v 9. krogu Lige ABA v Stožicah po podaljšku premagala FMP 89:85. Ljubljančani so izjemno slabo začeli tekmo. Po prvem polčasu je bil rezultat 49:37 za FMP. V nadaljevanju tekme so Zmaji strnili svoje vrste, predvsem popravili skok in tekmo v podaljšku zasluženo zmagali. statistika

Union Olimpija se v torek odpravlja v Rusijo, natančneje v Krasnodar, kjer jih v sredo, 23.11. ob 18.00 po slovenskem času čaka tekma 7Days EuroCup proti Lokomotivi Kuban Krasnodar.

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "V prvem polčasu smo naredili preveč napak. Predvsem pri skoku v obrambi, saj smo nasprotniku dovolili kar trinajst napadalnih skokov, ki so jih izkoristili ter dosegli veliko lahkih košev. V drugem polčasu smo krenili bolj agresivno in popravili napake. Na koncu nam je to omogočilo, da smo slavili zmago. Imeli smo tudi nekaj sreče."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Vesel sem zmage. Mislim, da smo tekmo prelomili s tem, da smo zaustavili napadalni skok FMP-ja. Napadalni skok je bil vzrok za dogajanje v prvem polčasu. Dobro smo se pripravili in opozarjali igralce, a kaj takšnega nisem pričakoval. Katastrofalno smo zapirali prostor pod košem. V prvem polčasu so imeli nasprotniki zaradi skoka kar dvanajst, trinajst napadov več. Zagotovo so zaradi tega dosegli minimalno vsaj petnajst točk. Zato smo tudi dobili 49 točk na polčasu. Roko na srce, izgledali smo katastrofalno v tem delu tekme. V napadu smo preveč komplicirali. Nismo izkoristili naših prednosti. Še dobro, da je bilo na polčasu zgolj dvanajst razlike za FMP. V drugem polčasu smo popravili skok in to je bil ključ do zmage. Vesel sem predvsem, da smo se dobro odzvali v drugem polčasu, saj smo resnično slabo izgledali v prvem. Manjka nam predvsem čas za trening, ki ga preprosto nimamo. To je večji problem kot utrujenost in polne glave. Gremo dalje."

Slobodan Klipa, trener FMP-ja: "Nesrečen poraz. Imeli smo met za zmago. Kontrolirali smo večji del tekme in imeli prednost. Dogovorili smo se, da gremo na osebno napako, nismo potrebovali meta za tri točke. Imamo neizkušeno ekipo, kar se je lepo pokazalo. Olimpija nima vrhunskega rezultata do sedaj, ampak igrajo dobro košarko. Ne glede na naporen ritem, ki ga imajo, so prav vsakemu nasprotniku bili trn v peti. Izgubili so kar nekaj tekem po nesrečnih naključjih, tokrat pa se jim je vrnilo proti nam. V drugem polčasu smo bili popolnoma neprepoznavni. Čestitke Unionu Olimpiji za zmago."

Aleksa Radanov, igralec FMP-ja: "Odigrali smo dober prvi polčas, predvsem zaradi našega napadalnega skoka. V drugem polčasu smo pristopili preveč sramežljivo in naredili smo nekaj neumnosti. Domačin je to izkoristil in zasluženo slavil zmago v podaljšku."

Video