Zmaga 77:75 in preboj v EuroCup LAST32!

Ünion Olimpija je slavila na gostovanju pri Oldenburgu 77:75 in si tako zagotovila preboj v drugi del EuroCupa (LAST32).

Zmaji so na zadnji tekmi rednega dela EuroCupa (10. krog) v nemškem Oldenburgu dosegli zmago v končnici 77:75. Zdesetkana Union Olimpija je bila boljša skozi celotno srečanje (ob polčasu je bilo 45:30 v korist Uniona Olimpije), na koncu se je EWE Baskets Oldenburg približal, a do zmage ni zmogel. statistika

Union Olimpija si je z zmago priigrala končno 3. mesto v skupini A EuroCupa in pomlad v evropskem pokalu (EuroCup LAST32).

V EuroCup LAST32 jih čaka skupina M, kjer sta že znana dva nasprotnika: Unics Kazan (Rusija) in Nizhny Novgorod (Rusija). Tretji nasprotnik bo ekipa, ki bo dosegla 5. mesto v evroligaški skupini D (Darussafaka Dogus ali Maccabi Tel Aviv).

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago in preboj v drugi del EuroCupa. Mislim, da je to lep dosežek za našo ekipo. V naslednjih mesecih bodo naši mladi igralci imeli možnost, da igrajo izredno kvalitetne tekme v EuroCup LAST32. To je zelo pomembno, saj si želimo, da dobijo čim več izkušenj. Bila je zelo težka tekma, ki smo jo nadzorovali skoraj cel čas, a na koncu smo naredili preveč napak in srečanje bi skoraj izgubili. Na našo srečo smo ob koncu imeli nekaj sreče in tekmo zmagali. Oldenburgu želim vse najboljše v nadaljevanju EuroCupa in nemškega prvenstva."

Video