Zlatorog polfinalist Pokala SPAR

Union Olimpija je izgubila tudi na drugi četrtfinalni tekmi Pokala SPAR (76:71) v Tivoliju. Zlatorog je polfinalist.

Union Olimpija je izgubila na drugi četrtfinalni tekmi Pokala SPAR. Zlatorog je tokrat slavil v Tivoliju z rezultatom 76:71. Laščani so prikazali izjemno borbeno igro, kateri Ljubljančani niso bili kos. Zlatorog je zasluženo prišel do zmage in posledično polfinala Pokala SPAR.

Union Olimpija je imela tri minute pred koncem šest točk prednosti (69:63), ki pa je ni uspela zadržati. statistika

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Košarkarji Zlatoroga so na obeh tekmah dokazali, da so bili boljši tekmec in, da so si zaslužili napredovanje, zato jim želim vso srečo v nadaljevanju Pokala Spar. Po vseh mukah na drugi tekmi nam igra ni stekla, izgleda, da je bil pritisk prevelik, ker nismo realizirali niti najbolj osnovnih situacij. Na koncu smo celo povedli in, ko bi morali samo še dokončati posel, smo dobivali lahke koše in zgrešili cel kup situacij."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Za nami je težka tekma, na kateri smo prikazali dobro predstavo. Vzdržali smo vse pritiske in vse do štirih minut pred koncem srečanja kontrolirali potek igre. Domačini so tedaj, po naših napakah, povedli za šest točk. Na plano sta takrat prišli naša trma in nepopustljivost. Končnico smo znova odigrali vrhunsko, osredotočeno in hrabro ter zasluženo zmagali. Še enkrat se je pokazalo, da so v pokalnem tekmovanju presenečenja vedno možna. Mi kljub tej zmagi ostajamo čvrsto na tleh."

Video