Zlatorog boljši na tretji tekmi

Union Olimpija je izgubila na tretji tekmi polfinala Lige Nova KBM v Laškem 68:59. Zlatorog v finalu DP.

Union Olimpija je izgubila na tretji odločilni tekmi polfinala Lige Nova KBM v Laškem proti Zlatorogu 69:59. Zlatorog bo igral finale DP, saj je izločil Ljubljančane z rezultatom 2:1 v zmagah.

Union Olimpija je današnje srečanje dobro začela in po prvi četrtini vodila 16:14. V nadaljevanju so gledalci lahko gledali čvrsto in napeto tekmo, ki se je odločila v zadnji četrtini.

Zlatorog je bil vseskozi bolj razpoložen v napadu, Zmaji pa premalo zbrani, predvsem pri izvajanju prostih metov (zgrešili so jih kar 12) in zmaga je zasluženo ostala v Laškem. Union Olimpija se tako od letošnjega državnega prvenstva poslavlja v polfinalu. statistika

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Za obe ekipi je bila to težka tekma. Nobena si ni uspela priigrati večje prednosti, z Union Olimpijo smo se vseskozi izmenjavali v vodstvu. Na koncu smo bili mi bolj odločni. Fante moram pohvaliti, saj so si na tem obračunu res prigarali pot v finale. Znova smo dobro igrali v obrambi in zaustavili strelce nasprotne ekipe. Prejeli smo malo točk, na drugi strani pa jih dali nekaj več, kar je bila deviza za to zmago. Že skozi Ligo za prvaka smo kazali, da želimo v finale. Veliko ljudi se nam je smejalo in za hrbtom govorilo razno razne stvari, mi pa smo to vzdržali. Čestitke fantom. Takšne tekme ni bilo lahko odigrati brez Abramsa, ki je bil naša gonilna sila v drugem delu Lige Nova KBM. Celotna ekipa je igrala tudi zanj. Uvrstitev v finale je za nas velika stvar, toda kdor nas pozna, ve, da še nismo rekli zadnje."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Zlatorog nas je premagoval na domačem parketu v Laškem, sicer smo ga ugnali tudi mi. A s tem se nismo ukvarjali, pač pa se osredotočili na tretjo tekmo polfinalnega niza Lige Nova KBM. Fantje so pokazali največ kar lahko, v to tekmo so vložili vse atome moči. Po koncu je lahko biti pameten, verjetno bi se kaj dalo napraviti drugače, a to je bil naš maksimum. V napadu smo bili nesproščeni, kar se je kazalo v preciznosti izvajanja prostih metov. Menim, da je to odločilo tekmo. Roke so se nam zatresle, Zlatorog, ki je dobra, čvrsta in homogena ekipa, pa je to izkoristil. Za to mu lahko le čestitam in zaželim veliko sreče v finalu."