Začenja se Liga za prvaka!

Union Olimpija bo v sredo, 22.3. ob 20.15 v Stožicah v okviru 1. kroga Lige Nova KBM za prvaka gostila Hopse iz Polzele.

Union Olimpija začenja s svojimi nastopi v Ligi Nova KBM za prvaka. Ljubljančani so se po rednem delu uvrstili v Ligo za prvaka kot drugouvrščena ekipa z istim številom zmag kot Krka, ki je zasedla prvo mesto. Zmaje v 1. krogu Lige Nova KBM za prvaka v sredo, 22.3. ob 20.15 v Stožicah čaka tekma s Hopsi iz Polzele, ki so prijetno presenečenje sezone. Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV in preko www.kzs.si.

Nakup vstopnic za tekmo Lige Nova KBM lahko opravite preko naše spletne strani union.olimpija.com ali preko mojekarte.si oz. na prodajnih mestih prodajne mreže mojekarte.si. Blagajna pred Stožicah se odpre ob 19.15. Vabljeni!

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Vse se začenja znova. Prvi del sezone je že zgodovina, v naslednjih desetih koli pa želimo igrati iz tekme v tekmo in izpolniti glavni cilj - to je uvrstitev v polfinale. Vsaka tekma bo zgodba zase, obremenjujemo se zgolj s svojo igro. Na Ligo za Prvaka smo pripravljeni, spoštujemo vse nasprotnike in optimistično ter z dvignjeno glavo vstopamo v drugi del sezone. Hopsi so presenečenje prvega dela sezone. Na obeh medsebojnih tekmah smo jih premagali, vendar so bili vedno trd oreh. Imajo kvaliteto in dovolj širok nabor igralcev, igrajo poletno in so nevarni praktično iz vseh položajev. Ko so navdahnjeni, jih je zelo težko zaustaviti. Zavedamo se, da igramo pred domačimi gledalci. Ne čutimo nobenega pritiska, naredili pa bomo vse, da točki ostaneta doma."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele: "Na začetku Lige za prvaka smo dobili dva najtežja nasprotnika, kar je lahko tudi pozitivno, glede na to, da je ritem tekem oster in so možne poškodbe ter utrujenost. Z večjo rotacijo bomo drugi del sezone odigrali lažje. V Ligi za prvaka pričakujem izenačeno igro vseh šestih moštev, nekoliko pa izstopata Krka in Union Olimpija. Boj za preostali dve mesti v polfinalu je odprt in oster. Union Olimpija je na domačem terenu izredno močna, kar je dokazala že v rednem delu Lige Nova KBM. Mi se še vedno nekoliko lovimo z uigranostjo in novimi igralci. Mislim, da je Union Olimpija favorit tekme, mi pa v Ljubljano ne odhajamo z belo zastavo."