Visoka zmaga za uvod v sezono!

Union Olimpija je v 1. krogu Lige ABA sezone 2015/2016 v Stožicah bila boljša od MZT Skopja 91:76.

Union Olimpija je odlično začela novo košarkarsko sezono 2015/2016! V 1. krogu Lige ABA je v Stožicah padel makedonski MZT Skopje Aerodrom 91:76.

Ljubljančani so srečanje odprli izjemno agresivno in že po prvi četrtini vodili z rezultatom 22:16. V nadaljevanju so Makedonci nekajkrat še ogrozil prednost Zmajev, a do preobrata po zaslugi dobre obrambe Uniona Olimpije, niso uspeli. V drugem polčasu so obiskovalci tekme v Stožicah gledali lepo predstavo in prednost Zmajev je naraščala vse do konca tekme.

Za Union Olimpijo 19 točk dosegel Sava Lešić. 14 jih je prispeval Zack Wright, 12 Gregor Hrovat in 11 kapetan Saša Zagorac. Pri MZT Skopju je bil prvi strelec tekme Djordje Drenovac, ki je končal pri 21 točkah. statistika

Zmaji že v nedeljo potujejo v BiH, natančneje v Laktaše, kjer jih v ponedeljek, 5.10. ob 21.00 čaka tekma 2. kroga Lige ABA proti Igokei.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem in strokovnemu štabu za zmago.  Tekma ni bila lahka, pa čeprav rezultat mogoče kaže na to. Prvo srečanje sezone je vedno težko. Mislim, da smo odigrali solidno, a z kar nekaj napakami, ki pa so za ta del prvenstva popolnoma normalne. Imamo ogromno rezerve v igri. Zmaga je dokaz, da smo na pravi poti in, da smo dobro delali do sedaj. Pomembno je, da smo osvojili dve točki. Želim veliko uspeha tudi Alešu Pipanu in MZT Skopju v nadaljevanju sezone."

Zack Wright, igralec Uniona Olimpije: "Vesel sem, da smo zmagali. Pred nami je še veliko dela, da popravimo naše napake v igri, a vseeno je lepo, da smo tekmo zmagali. Nasprotnik ni imel veliko igralcev v rotaciji, saj imajo težave s poškodbami. Verjetno so zato hitro postali utrujeni, saj smo igrali v visokem ritmu. Odigrali smo dobro obrambo jih prisilili v kar nekaj napak, na drugi strani pa smo vse to kaznovali z lahkimi koši."

Aleš Pipan, trener MZT Skopje Aerodrom: "Čestitam Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Ne bi rad iskal izgovorov in govoril o naših problemih. Igrali smo brez dveh pomembnih organizatorjev igre. Izredno slabo smo reagirali v ključnih momentih tekme, ko bi morali prevzeti vodstvo ali pa, ko smo se nekoliko približali nasprotniku. Preveč napak, zgrešenih odprtih metov, prostih metov, zato nas čaka še veliko dela. To je bila prva tekma sezone, hitro jo moramo pozabiti, nadaljevati z dobrim delom in že gledati naprej. Želim si predvsem, da se nam poškodovani igralci čim prej vrnejo na parket."

Marko Simonovski, igralec MZT Skopje: "Igrali smo brez dveh organizatorjev igre, zato smo verjetno odigrali zelo hitro in nezrelo v napadu. Nasprotnik je to kaznoval in zato jim čestitam. Hitro moramo pozabiti poraz in se osredotočiti na tekme, ki sledijo."

Galerija

Video