Visoka zmaga nad Heliosom 105:54

Union Olimpija je v 4. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah visoko premagala domžalski Helios Suns 105:54.

Union Olimpija je v 4. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah visoko premagala domžalski Helios Suns z rezultatom 105:54. Ljubljančani so odigrali odlično tekmo v napadu in obrambi ter od samega začetka kontrolirali srečanje. Zmaga v Stožicah ni bila vprašljiva in popolnoma zaslužena. statistika

Union Olimpija bo naslednjo tekmo v Ligi Nova KBM za prvaka odigrala v sredo, 13.3. ob 20.00 v Novem mestu. Nasprotnik bo Krka.

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Čestitke fantom, ki so opravljali svoje naloge od prve do zadnje minute. Vsi, ki so stopili na parket, so zaigrali s pravim pristopom kot že na tekmi z Rogaško. Uspeli smo igrati našo igro in prikazali lepo predstavo. To tekmo je sedaj treba pozabiti, se spočiti in pripraviti na naslednje srečanje. Čaka nas nekoliko več premora, ki ga bomo skušali izkoristiti za čim boljši trening."

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: "Tokrat nas enostavno ni bilo na parketu. Igrali smo premehko. Union Olimpiji smo dovolili, da se razigra. Ljubljančani so izkoristili tisto, kar smo jim ponudili. Tekma je bila praktično končana že po prvi četrtini. Po tej tekmi me skrbi dejstvo, da ne vidim razloga, zakaj so naši fantje prikazali takšen pristop. To moramo v krajšem premoru rešiti. Posebej nezadovoljen sem s tem, da nismo pokazali niti malo ponosa, s katerim bi, kljub temu, da smo izgubljali, pokazali, da si zaslužimo nastopati v Ligi Nova KBM za prvaka ter da smo konkurenčni klubom, ki so nastopali v Ligi ABA. Srečanje je bilo enosmerno, vsaka primerjava statističnih detajlov je nesmiselna."

Video