Visoka zmaga na derbiju 80:50!

Union Olimpija je v 5. krogu Lige ABA v Stožicah na kolena spravila novomeško Krko. Končni rezultat 80:50.

Union Olimpija je v 5. krogu Lige ABA v Stožicah na slovenskem derbiju z novomeško Krko slavila visoko zmago 80:50. Ljubljančani so odlično odprli tekmo in z agresivno obrambo prišli do vodstva 24:9 ob koncu prve četrtine. V nadaljevanju se je prednost Uniona Olimpije zgolj višala, na trenutke bila tudi že čez 30 točk, ob zadnjem sodnikovem pisku pa se je rezultat ustavil na 80:50.

Za Union Olimpijo je 14 točk dosegel Sava Lešić. Vsak po 11 sta jih prispevala Saša Zagorac in Zack Wright. Po 10 sta jih dodala Mitja Nikolić in Miha Lapornik. Pri Krki je bil prvi strelec tekme Jure Lalić (12 točk). statistika

Union Olimpijo v sredo, 14.10. ob 20.30 v Stožicah čaka prva letošnja tekma v EuroCupu. V Ljubljano prihaja italijanski Trento. Vabljeni v Stožice!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za prikazano igro. Naredili so dobro delo že na začetku tekme in pokazali so kako moramo igrati v prihodnje. Dobro smo odigrali v obrambi, skoku in hitro v napadu. Dosegli smo nekaj lahkih košev iz protinapadov, zato smo prišli do tiste igre, ki si jo želimo. Tekma ni bila lahka, ne glede na rezultat. Zavedamo se, da to ni realna slika, saj ima Krka dobro ekipo in zato vemo, da nas na naslednjih tekmah čaka bistveno težja naloga. Ob tej priložnosti jim želim čim boljšo igro v nadaljevanju."

Mitja Nikolić, igralec Uniona Olimpije: "Čestitke soigralcem in strokovnemu vodstvu za odlično opravljeno delo. Če bi mi pred tekmo kdo predstavljal tak rezultat, bi takoj podpisal. Ne glede na končni rezultat tekma še zdaleč ni bila lahka. Pokazali smo popolnoma drugačno predstavo kot proti Sutjeski. Mislim, da moramo tako nadaljevati. Igrali smo energično, dobro v obrambi in skoku. Vse to nas mora krasiti skozi celotno sezono."

Ivan Velić, trener Krke: "Mislim, da nimam kaj povedati. Preprosto nismo bili na tekmi. Zakaj se nam dogaja, da igramo čisto drugače doma kot na gostovanju? Ugotoviti moram razloge zakaj se nam to dogaja. Kar se tiče tekme, nimam kaj povedati. Proti Cedeviti smo imeli 20 izgubljenih žog, pa smo zmagali. Nocoj smo izgubili 10 žog, pa izgubimo za trideset točk. Statistika ni pokazatelj kaj se je dogajalo na parketu. V Ljubljano smo prišli brez energije in psihološke priprave. To so pokazali zgrešeni lahki koši, odprti meti za tri točke, katastrofalni odstotek meta in nismo delali prekrškov, ko je bilo to potrebno. Nismo se pokazali v dobri luči. Vse to moramo analizirati in ugotoviti razloge. Verjamem v mojo ekipo in vem, da lahko igramo veliko boljše."

Video