Visok poraz v Skopju

Union Olimpija je v 14. krogu Lige ABA morala priznati premoč MZT Skopju, ki je bil boljši z rezultatom 81:62.

Union Olimpija je v 14. krogu Lige ABA visoko izgubila na gostovanju v Skopju. Končni rezultat tekme je bil 81:62 v korist MZT Skopja Aerodrom. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik zgolj v prvi četrtini, potem pa so bili boljši razpoloženi gostitelji. statistika

Union Olimpijo v sredo, 16.12. ob 20.00 v Oldenburgu čaka odločilna tekma v EuroCupu. V primeru zmage bi si Zmaji zagotovili preboj v EuroCup LAST32.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Lahko se zgolj navežem na našega kapetana. Odigrali smo pod kritiko. To se zavedamo. Zelo podobno kot v EuroCupu nekaj dni nazaj. Igrali smo v velikem krču, enostavno nismo našli poti, da razvijemo našo igro. Težave imamo že z osnovnimi gibanji v napadu, obramba pa tudi ni na nivoju. Očitno je, da imamo nek psihološki problem. Še teden dni nazaj smo igrali dobre tekme, pokazali dobro igro proti odličnim ekipam. Od včeraj na danes se košarke ne da pozabiti igrati in na nas je, da se sestavimo kot ekipa. Dvigniti moramo glave in na naslednji tekmi pokazati veliko boljšo predstavo."

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Težko karkoli rečem po takšni tekmi. Odigrali smo resnično slabo. Pri Skopju se je poznala šok terapija ob menjavi trenerja. Odigrali so super tekmo v obrambi in napadu, kar pa ne drži za nas. Ne preostane nam nič drugega kot, da se še bolj zapremo v dvorano in, da se preko treninga zvlečemo ven iz krize, ki nas drži ta teden."

Foto: Utrinski Vesnik/MI-PRESS

Video