Valencia v končnici srečnejša

Union Olimpija je v zadnjem 9. krogu 7Days EuroCupa v Stožicah v zadnjih sekundah tekme izgubila proti španski Valencii 75:72.

Union Olimpija je v zadnjem 9. krogu 7Days EuroCupa po napeti tekmi v Stožicah morala priznati poraz Valencii 75:72. Ljubljančani so imeli zadnji met za podaljšek, pred tem pa kar nekaj priložnosti za zmago, a žoga ni hotela skozi obroč. Union Olimpija se od 7Days EuroCupa v sezoni 2016/2017 poslavlja z eno zmago, a vseeno z kar nekaj solidnimi predstavami v izjemno močni konkurenci. statistika

V petek, 9.12. ob 18.45 bodo Zmaji na Ježici gostili Primorsko. Vabljeni na tekmo!

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Valencii za zmago. Tako je v košarki. Ko se ti ponudi priložnost, jo moraš zgrabiti. Imeli smo to priložnost. Odigrali smo vrhunsko obrambo pri njihovem ključnem napadu, ko smo si priborili žogo, a smo jo potem vrgli izven parketa. Lahko bi krivil neizkušenost, ampak to se nam ne bi smelo dogajati. Imeli smo  boljše rešitve v tem trenutku. Potem smo dobili ključno trojko Diota. To je bil ključni moment tekme. Razen samega uvoda v srečanje, ko smo bili še premehki, je bilo vse ostalo solidno. Nismo se držali dogovorov v teh trenutkih. Imeli smo težave s skokom. Vse to je bilo nezaslišano. Mislim, da smo v drugi četrtini z agresivnostjo in poletnostjo spremenili potek tekme. Tretja četrtina ima ključen moment, ko je Milošević na žalost zgrešil odprti met iz pod koša. Takrat bi moral žogo zatlačiti v koš skupaj z obrambnim igralcem. Potem smo prejeli trojko iz njihovega protinapada. Valencia se je po še eni naši izgubljeni žogi hitro oddaljila na deset točk prednosti. Želeli smo si ostati čim bližje nasprotniku vse do nekih petih minut do konca, pa potem iskati svojo priložnost za zmago. Težko se je vračati v igro proti takšni ekipi kot je Valencia. Kljub vsemu se nam je uspelo približati. Pohvalil bi rad Barbariča za današnjo predstavo, saj je dobro pritiskal v obrambi in dajal ritem naši igri. Imel je pet podaj in je resnično dobro vodil ekipo. Jefferson je bil danes nerazpoložen. V drugem polčasu je Valencia bila brez napadalnega skoka, tudi to je dobro. Igralci so bili sveži in smo dobro funkcionirali. Resnično mi je žal, da se vse skupaj na koncu ni obrnilo v našo korist. Skratka, nisem zadovoljen z rezultatom, ampak me veseli pristop in delo igralcev na parketu. Odpravili smo nekatere napake iz prejšnjih tekem. Conska obramba je v Valenciji bila slaba, tokrat smo naredili dobro analizo in praktično v enem dnevu naredili to, da niso imeli rešitve, ko smo jo odigrali. Nekaj dobrih stvari lahko izpostavim, ampak še enkrat, nisem zadovoljen z izkupičkom."

Pedro Martinez, trener Valencie: "Zelo napeta tekma. Odigrali smo odlično prvo četrtino. Potem nismo nadaljevali v podobnem ritmu. Razlika je bila predvsem to, da nismo zadeli odprtih metov. V zadnjih petih minutah tekme je Union Olimpija odigrala odlično. Dobro jim je krožila žoga, pa tudi zadeli so odprte mete. V zadnjih trenutkih smo imeli kar nekaj sreče, da smo prišli do zmage."

Video