Valencia - Union Olimpija 87:74

Union Olimpija je v 4. krogu 7Days EuroCup na gostovanju pri favorizirani Valenciji izgubila 87:74.

Union Olimpija je v 4. krogu 7Days EuroCupa izgubila na napornem gostovanju v Valencii. Končni rezultat je bil 87:74. Zmaji so zaostajali večji del tekme in so na koncu morali priznati premoč boljšemu domačinu, ki si po petem krogu španske lige z rezultatom štirih zmag in enega poraza deli drugo mesto.

Za Union Olimpijo je bil prvi strelec tekme Gregor Hrovat, ki je dosegel 14 točk. Vsak po 13 sta jih prispevala kapetan Mirko Mulalić in Brandon Jefferson. Blaž Mesiček jih je v svojo statistiko vpisal 10. Pri Valenciji je 12 točk dosegel Vyacheslav Kravtsov, po 10 pa sta jih za domačina prispevala Rafa Martinez in Joan Sastre. statistika

Ljubljančane jutri čaka pot nazaj v Skopje, kjer bodo v  nedeljo, 6.11. ob 17.00 gostovali pri MZT Skopju Aerodrom v Ligi ABA. Že v ponedeljek, 7.11. ob 18.45 ste vabljeni v Stožice na tekmo Lige Nova KBM, kjer se bodo Zmaji zoperstavili Zlatorogu iz Laškega.   

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Valenciji za zmago. Vse je bilo jasno na parketu. Mislim, da smo v danem trenutku dali vse od sebe. Ne smemo biti preveč razočarani, saj smo naredili vse kar smo lahko. Zagotovo bi lahko boljše odprli srečanje, ampak smo bili preveč sramežljivi in mehki. Valencia je to izkoristila in se že na začetku tekme rezultatsko oddaljila. V drugem polčasu je bila razlika približno enaka, trudili smo se, a Valencia je bila vseskozi boljši nasprotnik."

Video