V zadnji četrtini zapravili zmago

Union Olimpija je izgubila v Stožicah na tretji tekmi EuroCup LAST32 proti ruski ekipi Nizhny Novgorod 79:73.

Union Olimpija je izgubila na tretji tekmi drugega dela EuroCupa (LAST32) proti ruski ekipi Nizhny Novgorod 79:73 v Stožicah. Ljubljančani so slabo začeli tekmo in že ob polčasu zaostajali 48:35. V drugem delu tekme so odigrali boljše predvsem v obrambi in prišli do rezultatskega priključka. V četrti četrtini so naredili preveč napak, predvsem v napadu, da bi tekmo uspeli zmagati. statistika

Union Olimpija bo v soboto, 23.1. ob 19.00 v Stožicah v okviru Lige ABA gostila Zadar. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Ne da bi to tekmo lahko zmagali, ampak bi jo enostavno morali. Imeli smo vse možnosti za to, a smo predvsem z našimi napakami, slabimi deli tekme, neumnostmi v igri, zmago zapravili. Predvsem v prvem polčasu smo igrali slabo obrambo, potem smo obrambo zamenjali in nadaljevali boljše. V drugem polčasu je bila obramba solidna. V trenutku, ko smo ujeli priključek, smo nespametno odigrali v napadu, predvsem igralci, ki imajo več izkušenj in se jim takšne stvari naj ne bi dogajale. Na žalost smo izpustili priložnost za zmago."

Ainars Bagatskis, trener Nizhnyega: "Gledali smo lahko napeto tekmo, ki je bila težka za obe ekipi. Težko rečem, da smo boljša ekipa od Uniona Olimpije. Mislim, da imata obe ekipi težave z igranjem konstantno skozi celotno srečanje. Lahko bi dejal, da je to normalno, ampak ni. Obe ekipi sta igrali dobro pet, sedem minut, potem pa nadaljevali kot da na igrišču igrajo otroci. Uspeli smo zmagati predvsem zaradi tega, ker smo imeli več potrpljenja. Igrali smo dobro v nekaterih trenutkih tekme, na koncu pa smo le uspeli v določenih situacijah, ko je bilo potrebno odgovoriti na napad Uniona Olimpije."

Video