V Stožicah klonil tudi Maccabi!

Union Olimpija je na peti tekmi drugega dela EuroCupa (LAST32) v Stožicah na kolena spravila sloviti Maccabi 73:66.

Union Olimpija je na peti tekmi drugega dela EuroCupa (LAST32) v Stožicah šokirala večkratnega evropskega prvaka Maccabi iz Tel Aviva. Ljubljančani so po odlični tekmi slavili zmago 73:66. Zmaji so bili v vodstvu od samega začetka pa do konca srečanja. Za Union Olimpijo je 16 točk dosegel Sava Lešić. 13 jih je prispeval Ronalds Zakis in 10 Miha Lapornik. Pri Maccabiju je 20 točk dosegel Gal Mekel in 14 Ike Ofegbu. statistika

Ob zmagi nad izraelskim Maccabijem smo kot del praznovanja 70-letnice košarkarske Olimpije gostili tudi nekdanje košarkarice iz časov, ko je ta selekcija kluba obstajala.

Zmaje v nedeljo, 7.3. ob 21.00 v Stožicah čaka zagrebški evroligaš Cedevita. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke fantom za prikazano. Verjeli smo, da lahko zmagamo tekmo proti slovitemu Maccabiju. Mislim, da takšna zmaga poplača njihov trud na treningih. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim. Že na naslednji tekmi bomo poskušali prikazati podobno igro. Mislim, da smo igrali dobro. Predvsem v skoku smo bili konkurenčni, mogoče smo izgubili kakšno žogo preveč, a po drugi strani Maccabi ni zadel dokaj odprtih metov. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Žan Tabak, trener Maccabija: "Mislim, da smo odigrali slab prvi polčas. Fizično nismo bili na nivoju, saj smo prejeli kar 45 točk. Union Olimpija je trenutno fizično dominantnejša ekipa od nas. Imeli smo veliko število odprtih metov, ki jih nismo zadeli. Čestitam Unionu Olimpiji, ki si je zmago zaslužila."

Galerija

Video