V Stožicah padel Tajfun 77:69

Union Olimpija je v 22. krogu Lige ABA slavila na slovenskem derbiju nad Tajfunom v Stožicah 77:69.

Union Olimpija je v 22. krogu Lige ABA zabeležila deveto in zelo pomembno zmago. Ljubljančani so bili boljši od slovenskega prvaka Tajfuna 77:69. Zmaji so odlično začeli tekmo in že po prvi četrtino vodili z rezultatom 22:11. V nadaljevanju je Tajfun naredil preobrat in odšel na polčas z minimalno prednostjo 39:36. V drugem polčasu so gledalci v Stožicah lahko gledali izjemno izenačeno tekmo, ki so jo varovanci trenerja Gašperja Potočnika dobili še le v zadnjih minutah zadnje četrtine. statistika

V naslednjem krogu Lige ABA v nedeljo, 7.2. ob 21.00 v Stožicah čaka evroligaš zagrebška Cedevita.

Union Olimpijo v sredo, 3.2. ob 20.30 v Stožicah čaka izjemna tekma EuroCup LAST32. V Ljubljano prihaja večkratni evropski prvak Maccabi iz Tel Aviva. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke fantom, da so izvlekli zmago. Bila je izjemno težka tekma, nervozna. Odlično smo začeli, dobro smo igrali obrambo in bili zbrani. Potem pa nam je padla koncentracija in smo popolnoma brez potrebe slabše začeli zapirati pod košem. Imeli smo težave z njihovim napadalnim skokom. Igrali smo preveč statično in premalo kolektivno v teh trenutkih tekme. Tajfunu smo dali priložnost, da se vrne v igro. Potem je bila pa pred nami izjemno težka tekma do samega konca. Na srečo smo tik pred zaključkom tekme nekoliko rezultatsko pobegnili, zato je bila končnica dokaj mirna. Zelo težka tekma, še enkrat ponavljam in še enkrat čestitam fantom za zmago, ki je zelo pomembna. V prihodnjih dneh nas čakajo izjemne tekme, vsi vemo proti kakšnim nasprotnikom igramo in, da bo vsaka zmaga veliko presenečenje. Prepričan sem, da lahko presenetimo in naredili bomo vse, da bo tako."

Zack Wright, igralec Uniona Olimpije: "Derbiji so vedno zahtevni, ne glede v kateri ligi nastopaš. Vsi smo se zavedali pomembnosti tekme, zavedali smo se, da je to derbi, ki ga moramo dobiti. Dobro smo bili pripravljeni in predvsem zavedali smo se, da bo težka tekma. Na koncu smo odigrali nekoliko boljše kot Tajfun, ki se je izjemno boril. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo in vesel sem, da smo zmagali. Zmaga bo dobro vplivala na ekipo in vzdušje v garderobi."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam Unionu Olimpiji za zmago. Mislim, da smo bili dobro pripravljeni. Nekoliko smo bili oslabljeni zaradi odsotnosti Zimića in Clarka, ampak mislim, da so ostali fantje z borbenostjo to dobro nadoknadili. V zadnjih petih minutah tekme smo imeli stvari v svojih rokah, pa potem dvakrat nismo v napadu dobro realizirali. V zadnji četrtini smo nekoliko slabše izvajali proste mete, ki so bili zagotovo eden izmed razlogov za poraz. V ključnih trenutkih nismo zadeli. Glavni razlog za poraz pa vidim v tem, da smo jim parkrat po naših napakah praktično podarili žogo. Ključni trenutek tekme je bil odličen Nikolićev skok v napadu in potem še trojka. Union Olimpija je takrat dobila krila in prelomila tekmo. Na koncu zaslužena zmaga Uniona Olimpije."

Stanko Sebič, igralec Tajfuna: "Težka tekma, ki je bila pomembna za obe ekipi. Mislim, da smo se dobro pripravili in naredili določen napredek v naši igri. Pet minut do konca smo imeli aktiven rezultat, potem pa smo naredili preveč napak in na žalost se ni izšlo. Čestitam Unionu Olimpiji za zmago."

Video