Uvrstitev v polfinale!

Union Olimpija je v 10. krogu Lige Nova KBM za prvaka zmagala v Novem mestu 87:76. V polfinalu bo nasprotnik Krka!

Košarkarji Uniona Olimpije so si v zadnjem kolu zagotovili mesto v polfinalu Lige Nova KBM. V Novem mestu so premagali Krko, s katero se bodo znova pomerili 6. maja v polfinalni seriji na dve zmagi.

Ljubljančani so z zmago s 87:76 prišli do četrtega mesta v Ligi za prvaka, Krka pa si je že pred zadnjim kolom zagotovila najboljše izhodišče. Druga tekma polfinala bo 9. maja v Ljubljani, morebitna tretja pa je predvidena za 11. maja. V drugem polfinalu bosta igrala Rogaška in Zlatorog.

Union Olimpija je do zmage prišla zasluženo, saj je bila neprimerno bolj motivirana - le zmaga ali morebiten poraz Laškega bi jo peljal med štiri najboljše ekipe, hkrati pa je imela več razpoloženih košarkarjev. V prvem polčasu je ob skoraj 70-odstotnem metu iz igre povedla že z 18 točkami prednosti (54:36), toda nekaj minut nepazljivosti jo je pahnilo v negotovo nadaljevanje.

Krka je v drugem polčasu tekmecu vseskozi dihala za ovratnik, v 37. minuti je imela le tri točke zaostanka (72:75), štiri točke Gregorja Hrovata in trojka Mirka Mulalića pa so dokončno prevesile tehtnico na stran zeleno-belih iz Ljubljane.

67 od 87 točk Uniona Olimpije je v odsotnosti Nikole Jankovića dosegel trio Oliver (23, 7 skokov) - Hrovat (22, 6 skokov, 6 podaj) - Jefferson (22, 4 trojke), pri Krki pa je primanjkljaj Marka Lukovića in Erjona Kastratija najbolje izkoristil Matej Rojc (19 točk, met iz igre 7:9). statistika

Simon Petrov, trener Krke: "Premehko smo začeli in dovolili gostom, da so se razigrali. V drugem polčasu smo jih lovili, a se nam na koncu ni izšlo."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Vesel sem, da smo sami odločili o svoji usodi. S tem smo dosegli nek higienski minimum, saj se Olimpija mora uvrstite vsaj med štiri najboljše ekipe v državi. April je bil za našo ekipo izredno težek mesec in vesel sem, da je za nami. Imamo teden dni časa, 6. maja pa se vračamo v Novo mesto. Krka je absoluten favorit dvoboja, serije in državnega prvenstva, saj je rutinirano opravila z Ligo za prvaka. Mi pa odhajamo po presenečenje."