Upanje za polfinale ostaja

Union Olimpija je v 9. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Hali Tivoli po napeti tekmi premagala Zlatorog iz Laškega 88:87.

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili pomembno zmago, ki pa jim še vedno ne zagotavlja uvrstitve v polfinale Lige Nova KBM. V dramatični končnici so premagali Zlatorog z 88:87.

Odločitev o polfinalistih bo padla v zadnjem kolu v soboto, 29. aprila. Union Olimpija za zanesljivo uvrstitev med štiri potrebuje zmago na gostovanju v Novem mestu. V primeru poraza Ljubljančani lahko upajo na zmago Zlatoroga proti Hopsom, ki bi jim prinesla četrto mesto, v primeru zmage Krke in Zlatoroga pa bi zeleno-beli padli na peto mesto in ostali brez polfinala.

Zanimiva in napeta tekma v dvorani Tivoli je epilog doživela v zadnjih sekundah. Jan Barbarič je zgrešil polaganje, Devin Oliver pa je njegov met pospravil v koš za 88:87. V zadnjem napadu je Nejc Barič prodrl pod koš in v gneči zgrešil koš.

Pri Ljubljančanih sta v odsotnosti Nikole Jankovića (poškodba hrbta) največ točk dosegla Devin Oliver (20 točk, 9 skokov, 5 podaj, indeks 28) in Brandon Jefferson (20 točk, met 7:13). Pri gostih je Jan Špan zbral 21 točk (7 podaj), Nejc Barič pa 19 (4 skoke, 6 podaj). statistika

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago. Odločitev o polfinalu smo prenesli v zadnje kolo."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:"Čestitke Union Olimpiji za zmago, čeprav bi se lahko na koncu vse izteklo tudi precej drugače. Hkrati čestitam mojim fantom za prikazano igro. Skozi celotno tekmo so garali, na žalost pa jim na koncu ni uspelo zmagati, čeprav so si to več kot zaslužili."