Union Olimpija - Zlatorog 102:78

Union Olimpija je v 6. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah z visoko razliko (102:78) premagala Zlatorog iz Laškega.

Union Olimpija je v 6. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah premagala Zlatorog iz Laškega z rezultatom 102:78. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik od začetka, pa do konca tekme in so zasluženo ob koncu slavili visoko zmago. Za Union Olimpijo je 21 točk prispeval Sava Lešić (9 skokov). Vsak po 16 točk sta dodala Saša Zagorac in Miha Lapornik. Nikola Pavlićević je dosegel 13 točk. statistika

Zmaji bodo v soboto, 23.4. ob 18.00 gostovali pri Tajfunu.

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Zadovoljen sem z drugim polčasom, s prvim ne najbolj. Mislim, da smo v prvem polčasu nismo bili popolnoma pravi. Ne glede na to je celotna ocena tekme pozitivna in fantje si zaslužijo pohvalo. Ne preostane nam drugega kot, da nadaljujemo v tej smeri. Že na naslednji tekmi nas čaka izjemno zahtevna naloga."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Union Olimpija je zasluženo zmagala, pokazala precej več volje in želje po zmagi kot moji fantje. Med tekmo smo prišli v težave z osebnimi napakami. Izgubili smo ritem, igra nam v obrambi ni stekla, premalo smo bili agresivni. Ljubljančani so dosegli preveč lahkih košev, tako da si več kot to, kar se je na koncu zgodilo, nismo niti zaslužili."