Union Olimpija - MZT Skopje 72:91

Union Olimpija je v 21. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila proti MZT Skopje Aerodromu 91:72.

Union Olimpija je v 21. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati visok poraz skopskemu MZT-ju. Ljubljančani so bili slabši nasprotnik skozi celotno srečanje in na koncu izgubili  z rezultatom 91:72. statistika

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Čestitke MZT-ju za dobro tekmo in zmago. Ne bom ovinkaril. Krivi smo si sami. Kriv sem tudi jaz kot kapetan, saj sem kot eden izmed nosilcev prikazal zelo bledo predstavo. Nimam težav, da priznam. Gremo naprej, predvsem v obrambi moramo popraviti stvari."

Xavier Thames, igralec MZT Skopja: "Mislim, da smo odigrali zelo dobro kot ekipa. Dobro smo tudi trenirali pretekli teden. Mislim, da je to vse povezano in zato posledično smo slavili zmago. Zelo dobra ekipna predstava."

Ante Nazor, trener MZT Skopja: "Čestitke igralcem, saj so oni zaslužni za zmago. To je zagotovo prva tekma od kar sem trener MZT-ja, da smo jo odigrali tako kot si želim. Imeli smo veliko težav, ampak sem optimist, saj mislim, da smo sposobni rasti kot ekipa tudi v prihodnje. Imamo veliko kvalitete, ampak manjkalo nam je ta dodatni napor v obrambi, večja pretočnost žoge in sodelovanje v napadu. Vse to je povezano tudi s kemijo v ekipi. Vedeli smo, da moramo dobiti bitko v skoku in zaustaviti njihov protinapad. Vse to nam je uspevalo še posebej v drugem polčasu."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke MZT-ju za zmago. Vsem, ki ste morali to gledati ali pa ste prišli na tekmo, se opravičujem v mojem imenu in imenu KK Union Olimpija. Celotno zgodbo, ki se je dogajala na parketu prevzemam nase. Na meni je, da ugotovimo kako priti iz te krize. Prvič v letošnji sezoni se srečujemo s strahovitim padcem in krizo rezultata, igre in vsega kar sodi zraven. Nekako se nam je uspelo izvleči v slovenski ligi, ampak na nivoju Lige ABA, rešitve več ni. Nekako moramo najti pot kako iz tega. Sam moram razčistiti nekatere stvari, ampak zagotovo pa ta kriza prihaja v nepravem trenutku. Soočili se bomo s temi težavami. Obljubim, da bom naredil vse v svoji moči, da se pravočasno izvlečemo."

Video