Union Olimpija - Krka 80:91

Union Olimpija je v 1. krogu Lige Nova KBM v Stožicah izgubila proti Krki 91:80.

Z dvobojem najtrofejnejših slovenskih moštev se je začela šestindvajseta sezona državnega prvenstva, v kateri bodo prvič po letu 2001 od začetka sodelovala vsa slovenska moštva. Obračun je dobila Krka, ki je v Stožicah slavila z 91:80.

Čeprav je šlo za veliki slovenski derbi - ekipi imata skupaj 22 naslovov državnega prvaka, je bila tekma povsem enostranska. Krka je vodila praktično vseh štirideset minut in zlahka prišla do svoje druge zmage v tej sezoni.

Krkaši so že ob polčasu vodili z 22 točkami naskoka, prednost pa so v nadaljevanju zlahka zadržali. Krka je imela pet igralcev z dvomestnim izkupičkom točk - Luković 19, Rebec 14, Čebular 13, Curry 12, Dimec 11, pri Unionu Olimpiji, ki jo letos vodi Gašper Okorn, pa je največ točk zbral Brandon Jefferson (20). statistika

Gašper Okorn, trener Union Olimpije: "Čestitke Krki za zasluženo zmago v Ljubljani. Nisem videl, da bi bila Krka preveč motivirana, ampak so igrali normalno in so preprosto vzeli kar smo jim ponudili. Prvi polčas ni bil omembe vreden, bilo je pod vsako kritiko. Po domače rečeno, lahko rečem, da smo se podelali v hlače. Sledile so napačne odločitve in enostavno povedano to nismo bili mi. Ne govorim samo za napad, ampak tudi za obrambo."

Dejan Mihevc, trener Krke: "Čestitam svojim fantom za zmago. Ponovno smo prikazali lepo moštveno predstavo, sploh v prvem polčasu. Še posebej smo bili dobri v obrambi, saj smo Olimpijo omejili na 29 točk. Posledica tega je bilo tudi nekaj naših lahkih košev in temu primeren rezultat. V drugem polčasu vedno nekoliko pademo. Še vedno se nam pozna neuigranost in nekoliko zmanjšana rotacija, a verjamem, da bomo tudi to v prihodnje znali popraviti."

Video