Union Olimpija - Helios Suns 87:70 (Pokal SPAR)

Union Olimpija je na prvi tekmi četrtfinala Pokala SPAR v Stožicah premagala Helios Suns 87:70. Jutri ob 18.00 v ŠD Domžale sledi povratni obračun. Vstop je prost!

Union Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi Pokala SPAR v Stožicah premagala Helios Suns 87:70. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje in zasluženo slavili relativno visoko zmago. statistika

Naslednja tekma četrtfinala, kjer se gleda na koš razliko v dveh tekmah, bo na sporedu jutri, v sredo, 15.2. ob 18.00 v ŠD Domžale. Domači klub Helios Suns sporoča, da je vstop prost. Srečanje bo v neposrednem prenosu na RTV Slovenija 2.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Igralcem čestitam za zmago. Zavedati se moramo, da je to še le prvi polčas in, da nas jutri že čaka tekma v Domžalah. Razmišljati moramo, da gremo korak po koraku in s temi mislimi se bomo ozrli naprej ter se ne bomo posvečali prednosti, ki smo jo priigrali. Zavedamo se prednosti, ampak v kolikor ne bomo zbrani in imeli čiste misli, kaj želimo, bo to naša največja težava. Ključ je, da se kolikor toliko spočijemo in pogledamo naše napake ter, da gremo v Domžale, čvrsti in z mislimi, da nas čaka še štirideset minut zelo trdega boja."

Dejan Čikić, trener Helios Sunsov: "Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar smo po zaslugi prevelikega števila izgubljenih žog prejeli veliko lahkih košev. V igri pet na pet je bil dvoboj precej izenačen, veliko razliko pa je Union Olimpija naredila s protinapadi. Do jutri zvečer bomo poskušali popraviti napake ter odigrati bolj konkretno, prepričan pa sem, da lahko na domačem parketu prikažemo veliko boljši obraz."