Union Olimpija - Crvena Zvezda 67:85

Union Olimpija je v 11. krogu Lige ABA v drugem delu tekme v Stožicah morala priznati premoč evroligaški zasedbi Crvene Zvezde.

Union Olimpija je v 11. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati premoč vodilni ekipi lige beograjski Crveni Zvezdi. Končni rezultat je bil 85:67. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik v prvem polčasu, potem pa je sledil padec v igri in Crvena Zvezda je upravičila vlogo favorita. statistika

Zmaji jutri zjutraj potujejo v Izrael, kjer jih v sredo, 30.11. ob 19.15 po našem času čaka tekma 7Days EuroCup proti Hapoelu iz Jeruzalema. Srečanje bo v prenosu na Šport TV.

Devin Oliver, igralec Uniona Olimpije: "Crvena Zvezda je odlična ekipa. Vseeno, ni prav, da smo izgubili srečanje. Mislim, da smo igrali dobro v prvem polčasu, potem pa smo popustili. Nismo se držali navodil trenerja. Proti takšni ekipi si tega preprosto ne smemo več dovoliti."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Crveni Zvezdi za zasluženo zmago. Odigrali smo soliden prvi polčas. Dobro smo kontrolirali njihov skok in v napadu bili dovolj raznovrstni. V obrambi solidno v prvem polčasu. Drugih dvajset minut nismo imeli odgovora na njihovo povečano agresivnost. V drugem delu so odigrali v neki evroligaški dimenziji in dobesedno ukinili Jeffersona, Mulalića. Iz minute v minuto smo se izgubljali in se zatekali k individualnim rešitvam. Proti takšni obrambi to pusti še večje posledice. Žoga bi morala bolje krožiti. Bili smo nenatančni v izvedbi pick n' rolla. Velikokrat so nas prisilili, da smo metali ob zvoku sirene. Razlika je rasla. Moramo se nekaj naučiti, saj v letošnji sezoni še nismo imeli priložnosti igrati s tako čvrstim nasprotnikom. Moram povedati, da tudi v 7Days EuroCupu nismo igrali proti tako čvrsti ekipi, mogoče zgolj proti Valenciji."

Marko Gudurić, igralec Crvene Zvezde: "Zelo pomembna zmaga. Po porazu v Evroligi smo se želeli vrniti na zmagovalno pot. To je zelo pomembno. Želimo si obdržati serijo zmag v Ligi ABA. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše in uspeli smo kontrolirati nasprotnika, njihov skok v napadu."

Dejan Radonjić, trener Crvene Zvezde: "Obe ekipi sta v izjemno težkem ritmu tekem. Obe ekipi se trudita, da se čim bolje pripravita na vsako tekmo. Gre za zelo hud napor. Predvsem je pomembno, da si energetsko in motivacijsko močan. V prvem delu tekme smo odigrali z zelo slabo koncentracijo in brez energije. Union Olimpija je odigrala odličen prvi polčas. Rezultat je bil izenačen. V drugem delu smo predvsem zelo dobro odigrali v obrambi in prišli do želenega cilja. Želeli smo si zmage, saj nam je ABA Liga v tej sezoni prioriteta. Unionu Olimpiji želim, da nadaljuje v dobrem ritmu, da jim uspe kar si želijo, kolegu Okornu pa želim veliko sreče v nadaljevanju sezone. Zavedam se in vem kako težko je vse to. Imate mojo podporo."

Video