Union Olimpija - Cibona 72:89

Union Olimpija je v 6. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati premoč zagrebški Ciboni 89:72.

Union Olimpija je v 6. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila z zagrebško Cibono 89:72. Ljubljančani so premehko začeli tekmo in Cibona je v vsakem trenutku kontrolirala tekmo. Zagrebčani so zasluženo slavili zmago v Ljubljani. statistika

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Cibona je zasluženo slavila zmago. Bistvo je bilo že povedano. Če ne igramo obrambe, ne pridemo do protinapada in igre na odprtem igrišču. Tukaj smo v tem trenutku najmočnejši. Imamo težave napadati na postavljeno igro. Del tekme se držimo nad vodo z napadom, saj dosegamo veliko število točk. Enostavno do zmage ne moremo priti, saj dobimo preveč točk. Igramo premehko, ne koristimo male osebne napake, ne pritiskamo na nasprotnika. Večina stvari se skriva v teh podatkih. To postaja že vzorec. Definitivno smo razočarani, saj smo veliko več pričakovali od tekme, saj obstaja občutek, da smo Ciboni pustili zmago brez izstreljenega naboja. Cibona je s pol moči prišla do zmage."

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Dobiti petdeset točk v prvem polčasu na domačem parketu je nedopustno. Nismo se držali taktičnega dogovora. Cibona je to izkoristila. Bili smo premehki in to so nasprotniki občutili ter izkoristili. Posvetiti se moramo bolj obrambi in pokazati drug obraz. V garderobi si moramo povedati nekaj stvari med seboj."

Damir Mulaomerović, trener Cibone: "Težka tekma. Čestitke igralcem, ki so bili maksimalno fokusirani. Kontrolirali smo ritem tekme. Dobro smo zaustavili Jeffersona, ki je največja nevarnost Uniona Olimpije. Uspeli smo ga zaustaviti ekipno. Naredili smo odličen posel. Zaustavili smo tudi met z razdalje Mulalića in mislim, da smo resnično dobro odigrali v obrambi. V napadu smo v vsakem trenutku imeli odgovor."

Željko Šakić, igralec Cibone: "Mislim, da smo bili v boljšem ritmu kot Union Olimpija. Imeli smo slabšo minuto ali dve, ampak na koncu je pomembna zmaga. Po težkem tednu smo se vrnili na pravo pot. Zmago posvečam hrvaški legendi, ki bi danes imel 52 let. Človek, ki mu dolgujemo, da je Cibona velik klub. Če bi bil tukaj, bi bil zagotovo vesel in srečen. To je seveda Dražen. Hvala."

Video