Union Olimpija - Cedevita 84:91

Union Olimpija je v 23. krogu Lige ABA morala priznati poraz zagrebškemu evroligašu Cedeviti 91:84.

Union Olimpija je v 23. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz zagrebškemu evroligašu Cedeviti 91:84. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik vse do zadnje četrtine, potem pa je Cedevita naredila delni rezultat 16:2, ki je bil odločilen. V zadnjih izdihljajih tekme so Zmaji še prišli blizu, a do preobrata niso uspeli. statistika

Union Olimpijo v tem tednu čakata dve gostovanju. V sredo, 10.2. ob 17.00 po slovenskem času bodo gostovali pri ruskemu Unicsu iz Kazana v EuroCupu (zadnja tekma LAST32). V soboto, 13.2. ob 19.00 bodo gostovali pri Mega Leksu v Ligi ABA.

Sava Lešić, igralec Uniona Olimpije: "Mislim, da smo dobro začeli tekmo. V drugem polčasu smo nekoliko padli v koncentraciji in energiji. Cedevita je to izkoristila, prišla do določene prednosti in na koncu zasluženo slavila zmago. Mislim, da je glavni razlog za poraz naša slabša obramba, saj smo prejeli kar 91 točk na domačem parketu."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Glavni razlog za poraz je v obrambi. Igrali smo preveč slabo obrambo. Dogovor pred tekmo je bil, da igramo obrambo po celem igrišču vseh štirideset minut, da poskušamo utrujati načeto Cedevito. Na terenu tega nismo spravili v realnost. Mislim, da smo odigrali zgolj pet minut »pressinga«. 91 točk je preveč, če želiš razmišljati o uspehu. V prvem polčasu smo imeli težave z individualno obrambo, saj se tudi nismo držali dogovora. Prejeli smo preveč točk že v prvem polčasu, v drugem pa smo se slabo odzvali na njihovo consko obrambo. Odigrati bi morali hitrejše in prebijati njihovo cono. Uspavali smo se in naredili točno to, kar je nasprotnik želel. V napadu nismo imeli več igre. Cedevita je v teh trenutkih tekme prišla do prednosti in na koncu dokaj zanesljivo zmagala. Žal mi je, saj mislim, da smo imeli lepo priložnost, da dobimo tekmo in premagamo odlično ekipo Cedevite."

Video