Unics v končnici premočan

Union Olimpija je na drugi tekmi EuroCup LAST32 v Stožicah izgubila proti ruskemu Unicsu iz Kazana. Končni rezultat 89:83.

Union Olimpija je na drugi tekmi EuroCup LAST32 izgubila v Stožicah proti ruskemu Unicsu iz Kazana. Končni rezultat je bil 89:83 v korist bogatih Rusov. Ljubljančani so prikazali odlično borbo, a v sami končnici tekme so izkušeni gostje prišli do zaslužene zmage. statistika

Ljubljančane v soboto, 16.1. ob 21.00 v Podgorici čaka tekma proti vodilni ekipi Lige ABA - Budućnosti.

Evgenij Pašutin, trener Unicsa: "Pričakovali smo težko tekmo. Ni bilo lahko, borili smo se do konca. Mislim, da so dovolili nekoliko preveč čvrsto tekmo, za obe ekipi, ampak sem vesel za moje fante, da so se borili do konca in zmagali tekmo."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da smo odigrali dobro tekmo proti odličnemu nasprotniku. Pohvaliti moram fante, ne glede na poraz. Ne moremo biti zadovoljni s porazom, na žalost ponovno proti odlični ekipi. Prikazali smo solidno igro in mislim, da so fantje dali vse od sebe. Nasprotnik je pokazal zakaj stane toliko kot stane, da se kvaliteto plača. Njihovi igralci so pokazali to na parketu, saj so zadeli v odločilnih trenutkih tekme. Posledično so prišli do zaslužene zmage. Večji del tekme smo imeli težave z njihovo pick n' roll igro, predvsem Colom nam je delal velike težave, saj odlično napada iz teh situacij. Zavestno smo branili tako kot smo, nekatere stvari smo jim vzeli zaradi tega, hkrati pa imeli pri teh stvareh težave. To je bila zavestna odločitev, ampak še enkrat ponavljam, mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Na naslednjih tekmah moramo prikazati podobno igro."

Video