Izkušeni Unics boljši, EuroCup končan

Union Olimpija je na zadnji tekmi EuroCupa v sezoni 2015/2016 morala priznati premoč ruskemu Unicsu 72:64.

Union Olimpija je na zadnji tekmi sezone 2015/2016 v EuroCupu (LAST32) v gosteh morala priznati premoč prvouvrščenemu ruskemu Unicsu iz Kazana. Končni rezultat je bil 72:64. statistika

Ljubljančani se od EuroCupa poslavljajo v drugem delu, kar pa vseeno pomeni izpolnitev tihih evropskih ciljev pred začetkom sezone.

Union Olimpija se je vse do zadnje četrtine današnje tekme enakovredno borila z izkušeno rusko ekipo, a v zadnji četrtini nekoliko popustila in Unics je slavil zasluženo zmago.

Zmaji iz Rusije jutri direktno potujejo v Srbijo, kjer jih v soboto, 13.2. ob 19.00 v Sremski Mitrovici čaka tekma Lige ABA proti Mega Leksu.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Igrali smo proti odlični ekipi Unicsa, ki premore izjemno izkušene igralce. Svoje izkušnje so pokazali na parketu, saj so kaznovali vsako našo najmanjšo napako. Na koncu so si zmago popolnoma zaslužili. Želim jim vse najboljše v nadaljevanju evropskega pokala, saj mislim, da ga lahko osvojijo. EuroCup je bil za našo ekipo dobro tekmovanje, saj so predvsem mladi igralci pridobili določene izkušnje, kar pa je zelo pomembno za njihov razvoj in našo prihodnost. Skozi celotno tekmovanje smo se dobro borili proti ekipam, ki imajo izjemne proračune. Mislim, da sem na koncu EuroCupa lahko kar zadovoljen s tem kar nam je uspelo prikazati. Seveda, želel bi si, da bi se prebili v izločilne boje, ampak v tem trenutku je to naša realnost. Pred nami je zaključek Lige ABA, slovenski pokal in prvenstvo, na kar se moramo popolnoma osredotočiti."