U17 državni prvaki!

Kadetska ekipa Uniona Olimpije je osvojila zaključni turnir DP do 17 let. V finalu so premagali Rogaško 70:51.

Kadeti Uniona Olimpije so na finalnem srečanju zaključnega turnirja za fante do 17 let na Ježici premagali Rogaško in postali državni prvaki. Srečanje so s trojko v zadnji sekundi prvega napada bolje začeli igralci Rogaške, v naslednjih minutah pa je Union Olimpija dosegla deset zaporednih točk in povedla s sedmimi točkami razlike. Rogaška je z dvema zaporednima košema znižala zaostanek na tri točke razlike (7:10) in po trojki Jureta Daneua so igralci Uniona Olimpije ponovno povedli za šest točk.

V nadaljevanju so mladi Zmaji sredi druge četrtine priigrali najvišjo prednost desetih točk (26:16, 29:19). Do konca drugega dela so Slatničani uspeli njihovo prednost znižati in na polčas so Zmaji odšli s štirimi točkami zaostanka. V tretjem delu je s košem Daneua ekipa Uniona Olimpije povedla s 6-imi točkami razlike. Na to je s tremi trojkami in košem Rogaške sledil preobrat in Slatničani so povedli s štirimi točkami razlike.

Po minuti odmora trenerja Lojzeta Šiška so košarkarji Uniona Olimpije s košem Blaža Janežiča in trojko Fina Lucuja Dražoviča ponovno prišli do vodstva in do konca četrtine naredili delni izid 10:1. V začetku zadnje četrtine so po treh minutah mladi Zmaji naredili mini serijo 6:1 in povedli s 15-imi točkami razlike. Do konca srečanja so prednost le še povečali in zasluženo osvojili naslov državnih prvkov.

Medalje in priznanja so podeljevali Aleš Peče, Marko Milič in Erazem Lorbek. Igralca Uniona Olimpije Maksim Gorbachov in Blaž Janežič sta bila izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja.

Hvala pokrovitelju Petrol d.d. in BTC d.d. za dodatno podporo našega mladinskega pogona!

STATISTIKA
POSNETEK TEKME


Rogaška - Union Olimpija 51:70  (41:51, 29:33, 13:20)
Union Olimpija: Dražovič 3, Kobal 3, Blatnik 7, Hari, Osrečki 6, Gorbachov 14, Tivadar, Daneu 11, Ščekić 5, Janežič 13, Samar 8, Dragan. Trener ekipe Lojze Šiško, Pomočnik Andrej Podvršnik, Vodja strokovnega štaba Tomaž Fartek in Fizioterapevt Rok Kolarič.