Starejši pionirji v Dobrovo

Na turnirju za košarkarje do 15 let bodo tekmovale ekipe Grosuplja, Janč, Uniona Olimpije in Zlatoroga.

Zaključni turnir starejših pionirjev, OŠ Dobrova:

Petek, 21. april:

Polfinale:

GROSUPLJE - JANČE ENERGETIKA (15.00)

Peter Hojč, trener Grosuplja: "Ne glede na razplet finalnega turnirja, sem na svojo ekipo zelo ponosen. Skozi celotno sezono smo kazali konstantne igre in redni del zaključili na prvem mestu. V podobni luči se želimo predstaviti tudi na finalnem turnirju, kjer sta želja in cilj jasno osvojitev naslova. Čaka nas izjemno izenačen turnir štirih enakovrednih ekip, kjer ni izrazitega favorita. Ostalim ekipam čestitam za uvrstitev na finalni turnir in upam, da bomo skupaj prikazali lepe in atraktivne košarkarske predstave."

Danilo Podgoršek, trener Janč Energetike: "Uživati na treningih, zgraditi disciplinirano in odgovorno ekipo, privzgojiti dobre delovne navade in preživljati prosti čas brez digitalnih medijev so bili naši glavni cilji te sezone. Z rezultatskimi cilji se nismo obremenjevali. Seveda smo si želeli čim višje, nikakor pa se pred začetkom sezone nismo videli na zaključnem turnirju. Zdaj smo, kjer smo, zato vsem fantom še enkrat poklon in čim boljšo predstavo v Dobrovi!"

UNION OLIMPIJA - ZLATOROG LAŠKO (17.00)

Borut Fijavž, trener Uniona Olimpije: "Veselimo se nastopanja na prazniku pionirske košarke. Za trinajst od štirinajstih mojih fantov bo to prva takšna izkušnja. Ponosen sem na njih, osnovni skupni cilj sezone je dosežen. Vsi nasprotniki so odlične ekipe z odličnimi trenerji, dve tekmi pa odličen poligon za napredek. Želja je, da se odzovemo s srčno in ekipno igro ter da ob koncu z dvignjeno glavo rečemo, da smo dali vse od sebe. Samo v tem primeru bomo uspešni."

Žiga Jug, trener Zlatoroga: "Veseli nas, da se ta generacija po dveh letih ponovno vrača na zaključni turnir četverice, kar je nagrada za to skupino fantov, ki pridno napreduje iz sezone v sezono. V turnir vstopamo sproščeno. Potrudili se bomo, da predstavimo klub Zlatorog in mesto Laško v najboljši možni luči. Ostalim udeležencem čestitam za uvrstitev v sklepni del prvenstva in jim hkrati želim čim več športne sreče."

Nedelja, 23. april:

Tekma za 3. mesto (9.30)

Finale (11.30)