Rogaška v podaljšku srečnejša

Union Olimpija je v 3. krogu Lige Nova KBM za prvaka izgubila na gostovanju v Rogaški z rezultatom 88:87.

Union Olimpija je v 3. krogu Lige Nova KBM za prvaka na gostovanju v Rogaški izgubila po podaljšku 88:87. Ljubljančani so slabo začeli tekmo in že po prvi četrtini zaostajali 25:16. V drugi četrtini je Rogaška, ki je imela ob začetku tekme izjemno razpoložene igralce za tri točke, vodila že za šestnajst točk. Do polčasa je Unionu Olimpiji uspelo razliko zmanjšati na pet točk (44:39).

Drugi polčas so bolje začeli varovanci trenerja Uniona Olimpije Gašperja Potočnika, ki so tretjo četrtino odprli z delnim rezultatom 9:0. V nadaljevanju so gledalci lahko spremljali izjemno izenačeno tretjo četrtino, saj sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu in četrtino končali pri rezultatu 62:62. V zadnji četrtini se situacija na parketu ni pretirano spremenila, saj sta se ekipi vse do končnice izmenjavali v vodstvu. 47 sekund pred koncem tekme je igralec Rogaške Mladen Primorac ukradel žogo navezi Uniona Olimpije Pavlićević – Zagorac in z zabijanjem v protinapadu postavil rezultat 78:75. Po minuti odmora je osebno napako izsilil Dawan Robinson, ki je imel na voljo dva prosta meta, a zadel je zgolj enega za rezultat 78:76. V naslednjem napadu je Rogaška zgrešila, na drugi strani pa je po osebni napaki imel dva prosta meta devet sekund pred koncem rednega dela kapetan Uniona Olimpije Saša Zagorac, ki je zgrešil oba. Po skoku v napadu je žogo dobil Sava Lešić, ki je zadel za izenačenje 78:78 pet sekund pred koncem rednega dela tekme. V zadnjem napadu je bil za Rogaško neuspešen Tadej Ferme in gledali smo podaljšek.

Domačini so bolje začeli podaljšek, z delnim rezultatom 6:0. Union Olimpija je po koših Mihe Lapornika uspela držati priključek in preko kapetana Saše Zagorca 13 sekund pred koncem prišla do vodstva 87:86. V zadnjem napadu je po skoku, po poskusu Tadeja Fermeta za tri točke, do žoge prišel ameriški košarkar v vrstah Rogaške Darwin Davis in srečno ter spretno zadel za zmago Rogaške 88:87. statistika

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Odigrali smo zelo borbeno in izenačeno tekmo. Priložnost za zmago smo imeli že v rednem delu, a je Lešić s skokom v napadu in košem tekmo popeljal v podaljšek. V dodatnih petih minutah smo povedli že za šest točk, a tega nismo uspeli zadržati. Na koncu smo na podoben način dosegli koš za zmago mi, potem ko je Davis po sijajnem skoku zadel polaganje. Hvala vsem navijačem, ki so nas prišli podpreti na to tekmo. Upam, da bo tudi v prihodnje tako."

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Rad bi pohvalil fante, ki so pokazali povsem drug obraz kot na zadnji tekmi, igrali ekipno in po najboljših močeh celotno srečanje. Za to si res zaslužijo vse čestitke. To mora biti prava pot za naprej in upam, da najmanj tako energijo prikažemo tudi na naslednjih tekmah. če bo temu tako, bodo prišli tudi rezultati. Žal smo tokrat naleteli na izredno razpoloženo Rogaško. Tako kot smo mi po sreči zmagali na prejšnji tekmi, tako je to uspelo njej. Čestitke Rogaški za zmago, mislim pa, da bi bil tudi drugačen razplet tekme povsem zaslužen. Tekmo je odločilo preveč izgubljenih žog naše ekipe, po katerih so nasprotniki dosegli prelahke koše."