Prvi poraz v sezoni

Union Olimpija je v 2. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju v Laktaših proti Igokei 72:63.

Union Olimpija je v 2. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju v Laktaših proti Igokei 72:63. Zmaji so slabo začeli tekmo in po nekaj minutah že zaostajali za deset točk. V nadaljevanju, predvsem do polčasa, so uspeli priti blizu domačim. Rezultat na glavnem odmoru je bil 40:36. V tretji četrtini in na začetku četrte so Ljubljančani prišli do vodstva, a zadnje minute tekme so popolnoma pripadle Igokei, ki je zadnjo četrtino dobila z delnim  izidom 18:7.

Za Union Olimpijo je 16 točk dosegel Miha Lapornik in 10 Sava Lešić. Pri Igokei je bil nezaustavljiv Vuk Radivojević, ki je tekmo končal pri 20 točkah. 16 točk je za domačina prispeval Aleksandar Ćapin. statistika

Ekipo trenerja Gašperja Potočnika naslednja tekma v Ligi ABA čaka že v sredo, 7.10. ob 19.00 v Stožicah, ko v Ljubljano prihaja črnogorska Sutjeska. Vabljeni!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke nasprotniku za zasluženo zmago. Slabo smo zapirali, skakali v napadu in obrambi. V zadnji četrtini smo naredili preveč napak in imeli veliko slabih odločitev v napadu. Na tak način na gostovanju v Laktaših ni mogoče zmagati."

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Slabo smo odprli tekmo. Domačin se je dobro pripravil na našo igro in na začetku se nismo znali prilagoditi. Smo mlada in neizkušena ekipa, ki je prvič igrala uradno tekmo na gostovanju. Ko smo se nekoliko sprostili, smo hitro prišli do svoje igre, a na koncu smo neizkušeno zapravili zmago. Igokea je naše napake na čelu z izkušenim Ćapinom dobro izkoristila."

Video