Prva zmaga! Union Olimpija - Mornar 81:72

Union Olimpija je v 4. krogu Lige ABA v Tivolju premagala Mornar Bar 81:72. Nikola Janković 23, Brandon Jefferson 16, Blaž Mesiček 11, Gregor Hrovat 10 točk.

Union Olimpija je v 4. krogu Lige ABA zabeležila prvo zmago v sezoni 2016/2017. Ljubljančani so v Tivoliju premagali črnogorski Mornar 81:72. statistika

Zmaje v sredo, 12.10. ob 20.30 čaka tekma prvega kroga EuroCupa. V Ljubljano prihaja ruski Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da je bistvo že bilo povedano. Osebno lahko rečem, da se mi je odvalil kamen od srca. Vedeli smo, da smo enakovredni ekipam v Ligi ABA. Na prvih dveh tekmah nismo znali vzeti ponujenega. Vse to je pustilo posledice. Čutila se je neka tiha tenzija, pritisk, da moramo tekmo dobiti. Trdno smo bili odločeni, da srečanje zmagamo. Vse to ne pomeni, da se veselimo do neba, ampak to pomeni, da lahko razumemo, da v koliko smo pravi, imamo voljo in, če razmišljamo zgolj o tem kar se dogovorimo, lahko igramo z ekipami oziroma jih lahko premagujemo. Mislim, da smo lahko zadovoljni, da se po uvodnem nervoznem začetku nismo zbegali, ko je Radunović trikrat zapored zadel za tri točke. Ključ je bil, da smo odigrali fantastično obrambo na Wallerju, ki je prvi strelec ekipe Mornarja. Že v prvem polčasu smo imeli lepo prednost in tukaj moramo začeti graditi, da zadržimo to prednost v bodoče. Imeli smo iste probleme že v Sremski Mitrovici in Laktaših ter na nekaterih pripravljalnih tekmah. Naučiti se moramo, da kar priigramo ne zapravimo nemudoma."

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Mislim, da nam je nekoliko lažje po prvi zmagi v sezoni. Težko je začeti sezono po dveh tesnih porazih. Izgubili smo tudi derbi. Sedaj nam je nekoliko odleglo. Mislim, da nam bo zmaga pomagala tudi v bodoče, saj smo lahko bolj sproščeni. Dokazali smo, da lahko zmagujemo v Ligi ABA."

Marko Mijović, igralec Mornarja: "Čestitke Unionu Olimpiji za zmago. Mislim, da so si jo bolj želeli od nas. Nismo bili na želenem nivoju. Odločila je tretja četrtina, ki smo jo izgubili za štirinajst točk. Mislim, da se moramo zamisliti in posvetiti se treningu. Odpraviti moramo določene napake. Zaslužena zmaga Uniona Olimpije, ki ji želim vse dobro v nadaljevanju sezone."

Djordije Pavićević, trener Mornarja: "Mislim, da je bila Olimpija bolj motivirana od nas. Ne bom iskal izgovora za poraz. Vseeno, to je naša šesta tekma v enajstih dneh. Mislim, da smo že nekoliko iztrošeni. V naslednjih dneh se bomo lahko nekoliko osvežili. Mislim, da smo odigrali pod nivojem, ki se od nas pričakuje. Union Olimpija je pokazala, da ima kvaliteto. Že v prvih dveh tekmah so imeli dve praktično dobljeni tekmi, ki so ju nesrečno izgubili. Nocoj so dvakrat vodili za petnajst točk, čestitam jim za zmago in želim jim vse najboljše v nadaljevanju sezone. Za nas je ta tekma dobro opozorilo, da brez dobrega treninga in pristopa tekme v Ligi ABA ni mogoče zmagati."

Video