Prva letošnja zmaga v 7Days EuroCupu

Union Olimpija je v 7. krogu 7Days EuroCupa v Stožicah premagala nemški Ratiopharm Ulm 76:72.

Union Olimpija je v 7. krogu 7Days EuroCupa v Stožicah dosegla prvo zmago v tem tekmovanju. Ljubljančani so bili boljši od nemškega Ratiopharm Ulma 76:72. statistika

Union Olimpija bo v petek, 25.11. ob 18.45 v Stožicah gostila Terme Olimie Podčetrtek. Gre za tekmo 8. kroga Lige Nova KBM. Vabljeni!

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zmago. Mislim, da smo si jo zaslužili. Lahko rečem, da smo tekmo dobro pripeljali do konca. V zadnjih treh minutah smo nasprotniku sicer ponudili priložnost, da se vrne, kakor da smo se ustrašili zmage. Podobno se nam je dogajalo v Skopju in Beogradu. Tokrat se je dobro izšlo. V drugem polčasu smo imeli težave z osebnimi napakami, zato smo z borbenostjo v obrambi in agresivnostjo Barbariča, Oliverja in Hrovata, obranili več kot drugače. Zadovoljen sem z zmago, saj nam veliko pomeni predvsem zaradi psihe. V drugem polčasu smo zmanjšali število napak, kar me veseli. Vse to je prelomilo tekmo v našo korist."

Thorsten Leibenath, trener Ulma: "Čestitam Unionu Olimpiji za zelo dobro tekmo. Zaslužili so si zmago. Igrali so z veliko več srca kot mi. Slabo smo začeli tekmo, vedeli smo, da jim manjkata Janković in Mesiček. Odigrali smo premehko. Pokazati bi morali veliko bolj agresivno in borbeno predstavo, če bi želeli zmagati v Ljubljani. Mislim, da smo odigrali zgolj dve solidni četrtini v obrambi, kar pa ni dovolj za zmago proti ekipi kot je Union Olimpija. Spoštujem Olimpijo, ampak imel sem občutek, da so moji igralci podcenjevali nasprotnika, kar me izjemno jezi, saj smo jih ravno na to opozarjali pred tekmo."

Video