Poraz za pet točk v Ulmu

Union Olimpija je na tekmi 2. kroga 7Days EuroCup na gostovanju v Ulmu izgubila proti Ratiopharmu 87:82.

Union Olimpija je na drugi tekmi 7Days EuroCupa na gostovanju v nemškem Ulmu izgubila z rezultatom 87:82. Zdesetkani Ljubljančani (manjkali so Barbarič, Mesiček, Pelko in Shashkov) so bili blizu skozi celotno srečanje, a so v odločilnih trenutkih naredili preveč napak tako v napadu kot obrambi, da bi presenetili vodilno nemško ekipo Ratiopharm Ulm na domačem parketu. Za Union Olimpijo je odlično strelsko predstavo še enkrat več pokazal organizator igre Brandon Jefferson, ki je dosegel 28 točk. statistika

Zmaje v soboto, 22.10. ob 17.00 v Stožicah čaka tekma Lige ABA. V Ljubljano prihaja zagrebška Cibona. Vabljeni!

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Ulmu za zmago. Naš največji problem je bil, da smo premehko začeli in odigrali prvi polčas. Naredili smo točno to kar je Ulm želel: da začnemo tekmo mehko, jim dovolimo lahke odprte mete in tranzicijsko igro. Če prejmeš toliko točk v prvem polčasu na gostovanju, si v težavah. To je bil ključ. Naš cilj zagotovo ni bil, da odigramo takšen prvi polčas, da prejmemo toliko točk. Domačinu smo dovolili, da se sprosti. V drugem polčasu smo imeli podobne težave v odločilnih trenutkih tekme."

Brandon Jefferson, igralec Uniona Olimpije: "Dobra tekma za gledalce, saj sta bili ekipi zelo izenačeni. Izgubili smo preveč žog, tudi jaz, in to nas je na koncu ubilo. Lansko leto sem igral tukaj v nemški ligi in nas je Ulm visoko premagal, zato sem bil danes še toliko bolj motiviran."

Video