Poraz z Rogaško 101:96

Union Olimpija je v 8. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah morala priznati poraz Rogaški 101:96.

Union Olimpija je v 8. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Stožicah izgubila z Rogaško 101:96. Ljubljančani so tekmo slabše začeli, a vseeno ob polčasu vodili z rezultatom 54:50. Zmaji so v nadaljevanju srečanja odigrali slabo v obrambi, največ težav pa je povzročal predvsem ameriški organizator igre pri Rogaški Davis Darwin, ki je tekmo končal pri 30 točkah. Ob koncu obračuna je Rogaška zasluženo slavila zmago. statistika

V 9. krogu Lige Nova KBM za prvaka bo Union Olimpija v sredo, 4.5. ob 18.00 igrala v Domžalah. Nasprotnik bo Helios Suns. Srečanje bo v TV prenosu na RTV Slovenija 2.

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Naleteli smo na zelo razpoloženo ekipo Rogaške, ki ji je v napadu uspevalo praktično vse, kar si je zamislila. Mi smo bili na drugi strani premehki, premalo osredotočeni in delali precej začetniških napak. Na takšen način ne moreš pričakovati uspeha. Še enkrat več se je pokazalo, da lahko katerokoli ekipo premagamo le, če prikažemo največ, kar lahko. V košarki je pač tako, drugega načina ni. Poraz je nesprejemljiv, a še vedno je vse v naših rokah, zato se oziramo na naslednje tekme."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Srečanje smo dobro začeli. Union Olimpiji nismo dovolili, da bi bila tekma zanjo lahka, saj so naši fantje pokazali največ, kar lahko. Verjetno so nas tekmeci po dveh visokih porazih tudi nekoliko podcenjevali. Vse to je tehtnico prevesilo na našo stran in zasluženo smo zmagali v Stožicah. Upam, da ta zmaga nakazuje, da smo na pravi poti do izhoda iz krize."

Video