Poraz v Rogaški 75:74

Union Olimpija je v 2. krogu Lige Nova KBM za prvaka izgubila v Rogaški Slatini po košu v zadnji sekundi 75:74.

Rogaška je s košem Dragiše Drobnjaka v zadnji sekundi tekme končala zmagoviti niz Uniona Olimpije, ki je v Ligi Nova KBM nazadnje izgubila konec decembra, torej pred več kot tremi meseci. V prvem polčasu so Zmaji zaostajali z največ 14 točkami razlike, v drugem pa s 50:35. Zeleno-beli iz Ljubljane so se vrnili v igro pred zadnjimi desetimi minutami (57:53). Vodstvo so prevzeli z delnim izidom 10:1 (65:69), odločitev o zmagovalcu pa je padla tik ob izteku. Najboljši posameznik tekme Nikola Janković (26 točk, met iz igre 12:15, 10 skokov) je osem sekund pred koncem povedel goste v vodstvo, v zadnjem napadu oziroma sekundo in pol pred koncem pa je Dragiša Drobnjak (11 točk, 6 skokov) izpod koša zadel ob osebni napaki. statistika

Union Olimpija bo v 3. krogu Lige Nova KBM za prvaka v sredo, 29.3. ob 18.00 v Stožicah gostila domžalske Helios Suns.

Damjan Novakovič, trener Rogaške: "Večji del tekme smo igrali zelo dobro in Olimpijo držali na varni razdalji. V zadnji četrtini nismo našli rešitve za razigranega Jankovića, nato pa je Jefferson z zadetimi meti iz razdalje skoraj obrnil tekmo v korist Ljubljančanov. Na koncu smo z maksimalno borbenostjo in zbranostjo prišli do pomembne zmage. Čestitam igralcem za zmago in navijačem za podporo."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Rogaški, ki je prišla do zaslužene zmage. Vprašanje je, kako bi se končala tekma, če bi mi boljše odigrali prvi polčas. O teh stvareh moramo razmišljati. V primeru, da bomo imeli v glavi, da lahko kakšno stvar opravimo tudi s pol moči, se bomo opekli. Menim, da je to opozorilo prišlo ob pravem času."