Poraz v Podgorici 89:77

Union Olimpija je v 20. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju v Podogorici proti vodilni ekipi lige Budućnosti 89:77.

Union Olimpija v 20. krogu Lige ABA na gostovanju v Podgorici ni uspela presenetiti prvouvrščene ekipe Budućnosti. Ljubljančani so klonili po dobri borbi, še le v zadnjih minutah zadnje četrine. Budućnost je na koncu tekme slavila z rezultatom 89:77. statistika

Union Olimpijo v sredo, 20.1. ob 20.30 v Stožicah čaka 3. tekma EuroCup LAST32. V Ljubljano prihaja ruski Nizhny Novogord. Vabljeni! 

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Težka tekma v dobri atmosferi. Moji igralci so se zelo dobro borili, dali so vse od sebe, ampak lahko bi igrali še zelo dolgo, pa ne bi uspeli zmagati. Prosim, da sami ocenite zakaj tako razmišljam. Naredili smo določene napake, izgubili žoge v napadu in nekateri zgrešeni meti so odločili tekmo. Budućnost je odigrala dobro, čvrsto obrambo in nas prisilila v izgubljene žoge. Že moramo začeti razmišljati o naslednjih tekmah, saj moramo zmagati Zadar, ki prihaja v Ljubljano v naslednjem krogu Lige ABA. Budućnost ima izvrstno ekipo, ki ni nič slabša od Unicsa in Maccabija, proti katerim smo igrali v EuroCupu. Ni slučajno, da imajo takšen rezultat v Ligi ABA. Želim jim vse najboljše v nadaljevanju tekmovanja." 

Dawan Robinson, igralec Uniona Olimpije: "Budućnost je dobra ekipa, ki je svoje priložnosti izjemno dobro izkoristila. Mislim, da nismo igrali z dovolj energije v določenih delih tekme in nasprotnik je dosegel veliko točk iz drugih, tretjih priložnosti po skoku v napadu, kar mislim, da je odločilo tekmo na koncu. Dobili smo dobro lekcijo in upam, da bomo v nadaljevanju sezone uspeli popraviti napake." 

Video