Poraz s Sutjesko v zadnji sekundi

Union Olimpija je v 3. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz črnogorski Sutjeski iz Nikšića, ki je slavila zmago v zadnji sekundi tekme po košu Nemanje Vranješa.

Union Olimpija je v 3. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz črnogorski Sutjeski iz Nikšića, ki je slavila zmago v zadnji sekundi tekme po košu Nemanje Vranješa. Končni rezultat je bil 61:60.

Ljubljančani so slabše odprli tekmo v napadu in ob polčasu zaostajali za 35:28. V tretji četrtini so imeli pobudo gostje, ki so bili bolj sproščeni v napadu in pred zadnjo četrtino vodili z rezultatom 52:45.

V zadnji četrtini smo videli preobrat Uniona Olimpije, ki je tri sekunde do konca po košu Zacka Wrighta prišla do vodstva 60:59. V zadnjem napadu je obrambo Zmajev preigral prvi strelec tekme Nemanja Vranješ (18 točk) in dosegel koš za zmago.

Za Union Olimpijo je 11 točk dosegel Ronalds Zakis. 10 jih je prispeval Mitja Nikolić, ki se je vrnil po poškodbi komolca. statistika

Ljubljančane že v petek, 9.10. ob 19.00 v Zagrebu čaka tekma 4. kroga Lige ABA proti Ciboni.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da smo večji del tekme igrali solidno obrambo. Še vedno sicer preveč napak, a vsaj z obrambo delno moramo biti zadovoljni. V napadu nismo bili pravi. Nismo igrali odločno, precizno in nismo bili aktivni. Vedno bolj se je čutila nervoza v napadu in resnično smo igrali nepovezano, nedisciplinirano, a to verjamem, da je bilo vse v neki želji, da nam napad steče kot si vsi želimo. Na koncu tekme smo prišli v položaj, da tekmo zmagamo, a potem se zgodilo to kar ste lahko vsi videli. Čestitke Sutjeski za zmago, mi pa moramo iskati priložnost na naslednji tekmi."

Luka Rupnik, igralec Uniona Olimpije: "Zelo slabo smo začeli tekmo. Bili smo brez energije. Na polčasu smo zaostajali za sedem točk. V drugem delu tekme smo si resnično želeli preobrniti tekmo, a nam na koncu ni uspelo. Slabo smo izvajali proste mete. Čim prej moramo pozabiti poraz in iskati priložnost za zmago na naslednji tekmi v Zagrebu."

Dušan Dubljević, trener Sutjeske: "Čestitke mojim igralcem za veliko zmago nad Union Olimpijo. Odigrali smo dobro tekmo in jo kontrolirali tudi v zaključku. Na koncu smo v zadnjih treh sekundah dosegli koš za zmago. Podobno kot Union Olimpija danes, smo mi izgubili v Celju proti Tajfunu. Verjamem, da se prav vsi trenerji v tem obdobju, ko se tekme vrstijo ena za drugo, ubadamo predvsem s tem, da spočijemo svojo ekipo. Union Olimpija je imela še dan manj od nas za počitek in pripravo, saj so zadnjo tekmo igrali na gostovanju. Vsa ta utrujenost se je videla nocoj pri obeh ekipah. Vedeli smo kaj hočemo v Ljubljani, nekoliko smo spremenili način igre in vesel sem zmage."

Nemanja Vranješ, igralec Sutjeske: "Zelo težka tekma. Podobno kot Union Olimpija smo imeli zgolj dva dni počitka in časa za pripravo. Mislim, da smo se dobro držali navodil trenerja, saj smo kontrolirali tekmo od prve do zadnje minute tekme. Na koncu smo zasluženo slavili zmago. V kolikor bi slavili domačini, pa tudi ne bi bilo nezasluženo. V zaključku tekme smo imeli predvsem več sreče."

Video