Poraz s Krko v Tivoliju

Union Olimpija je v zadnjem krogu pred začetkom končnice Lige Nova KBM za prvaka izgubila s Krko 82:71.

Union Olimpija je v zadnjem 10. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Tivoliju morala priznati poraz Krki 82:71. V sredo, 11.5. ali četrtek, 12.5. se začenja končnica Lige Nova KBM za prvaka. Nasprotnik Uniona Olimpije in končna razvrstitev na lestvici še ni znana. statistika

Ljubljančani so odigrali dober prvi polčas in vodila z rezultatom 35:32. Tretjo četrtino je boljše začela Krka, ki je naredila delni izid 10:0. V zadnji četrtnini varovancem trenerja Uniona Olimpije Gašperja Potočnika ni uspelo zrežirati preobrata.

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "V prvem polčasu smo igrali dobro. Imeli smo zelo dobro obrambo, nadzirali igro v skoku ter dokaj pametno igrali v napadu. Na začetku drugega polčasa smo Krki z lastnimi napakami dovolili, da je dosegla nekaj lahkih košev. To je razigralo več njenih košarkarjev, ki so začeli zadevati še odprte mete z razdalje. Obramba v drugih 20 minutah ni bila na nivoju, na ta način pa je težko dobiti tekmo. Pristop na tej tekmi je bil pravi. Sedaj moramo vse čim prej pozabiti in se osredotočiti na četrtfinale Lige Nova KBM, pred katerim moramo v naši igri popraviti nekaj stvari."

Vladimir Anzulović, trener Krke: "Kot vse tekme z Union Olimpijo je bila tudi ta težka. V prvem polčasu smo v naši igri napravili nekaj napak, ki so jih v nadaljevanju odpravili. Na koncu smo zbrali moči in zasluženo zmagali, za kar našim fantom čestitam. Če le ne bo v Laškem kakšnega presenetljivega rezultata, smo si s tem zagotovili prvo mesto pred končnico."