Pomembna zmaga nad Zadrom 78:76

Union Olimpija je v 13. krogu Lige ABA v Hali Tivoli v zadnjih sekundah tekme strla odpor Zadra in zasluženo slavila zmago 78:76.

Union Olimpija je v 13. krogu Lige ABA v končnici premagala Zadar 78:76. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, na koncu pa so v končnici le strli odličen odpor Zadra. statistika

Nikola Janković, igralec Uniona Olimpije: "Mislim, da smo odigrali dober prvi polčas. V tretji četrtini smo imeli padec v igri, mogoče nas je malo zmotilo dogajanje na tribuni. Mislim, da smo bili v dobrem ritmu, potem pa je prišlo do te prekinitve. V teh trenutkih se je Zadar nekoliko bolj skoncentriral in spočil. Vrnili so se v tekmo. Na koncu se nam je vse vrnilo, predvsem imam v mislih vse tiste poraze za točko na začetku sezone. Zelo pomembna zmaga za nas, saj smo se priključili zgornjemu delu lestvice Lige ABA na polovici sezone."

Ivan Marinković, igralec Zadra: "Zelo težka tekma. Mislim, da nam je nekoliko popustila koncentracija v končnici. Naredili smo nekaj neumnosti, ki so odločile srečanje. Čestitke Unionu Olimpiji za zmago, saj so se resnično borili in dali vse od sebe. Zaslužena zmaga."

Neven Plantak, trener Zadra: "Zelo borbena tekma. V ključnih trenutkih smo izgubili preveč žog. Morali bi odigrati bolj zrelo. Na koncu nam je zmanjkalo tudi nekoliko sreče. Največji problem so bile naše izgubljene žoge. Na koncu zaslužena zmaga Uniona Olimpije v zelo borbeni tekmi."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za zelo težko in pomembno zmago. Mislim, da smo bili nekoliko nervozni in, da se je breme zmage dalo čutiti na srečanju. Morali smo zmagati. V prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, da se rezultatsko oddaljimo. Mislim, da smo bili energetsko dobri in tempo je bil oster. V drugem polčasu smo vrhunsko branili, ampak v napadu smo grešili. V tistem trenutku bi morali narediti razliko. V končnici smo imeli tudi nekaj sreče. Zadovoljen sem, da smo zdržali. Verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone izgledali veliko boljše, saj se nam ritem tekem počasi umirja. Imeli bomo več časa za regeneracijo in trening. Zadovoljen sem kako smo odigrali v končnici."

Video