Pomembna zmaga nad Igokeo 79:63

Union Olimpija je v 15. krogu Lige ABA v Stožicah na kolena spravila Igokeo. Končni rezultat tekme je bil 79:63.

Union Olimpija je v 15. krogu Lige ABA v Stožicah prikazala dobro igro in zasluženo visoko zmagala Igokeo. Končni rezultat tekme je bil 79:63. 

Za Union Olimpijo, ki je zelo dobro odigrala predvsem v obrambi, je odlično napadalno predstavo pokazal Sava Lešić, ki je tekmo končal pri 21 točkah. Drugi strelec Uniona Olimpije je bil Miha Lapornik, ki je dosegel 11 točk. statistika

Union Olimpijo v sredo, 23.12. ob 19.00 čaka gostovanje v Nikšiću pri Sutjeski. 

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem in strokovnemu štabu za zmago. Zelo pomembna za nas. Večji del posla smo naredili v prvi četrtini, ko smo pokazali pravi obraz. Potem smo večji del srečanja poskusili zgolj kontrolirati potek tekme. Nekaj napak smo naredili, težave smo imeli pod samim obročem, a vse ostalo je bilo dokaj solidno. Na trenutke smo preveč hitro zaključevali napade, ampak če potegnem črto pod vse, mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Predvsem smo dobro odigrali v obrambi, posledica pa je malo število prejetih točk. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Zavedali smo se pomembnosti tekme. Želeli smo si zmage, saj vemo, da je ABA Liga izjemno izenačena in vsaka tekma šteje. Od prve minute dalje smo igrali vrhunsko obrambo in delovali kot prava ekipa. Že v prvi četrtini smo si ustvarili neko prednost, ki smo jo v nadaljevanju tekme zgolj še višali. Imeli smo manjši padec v igri, a smo hitro spet stopili skupaj in na koncu zasluženo zmagali."

Video