Odličen drugi polčas za zmago v Šentjurju

Union Olimpija je na gostovanju v 7. krogu Lige Nova KBM za prvaka v Šentjurju dosegla pomembno zmago nad Tajfunom 89:84.

Union Olimpija je v 7. krogu Lige Nova KBM za prvaka dosegla pomembno zmago na gostovanju v Šentjurju. Ljubljačani so odigrali odličen drugi polčas in se vrnili po zaostanku šestnajstih točk razlike. V napeti končnici tekme so bili boljši od Tajfuna 89:84. Varovanci trenerja Uniona Olimpije Gašperja Potočnika so tako dosegli četrto zaporedno zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. Za Union Olimpijo je 16 točk dosegel Sava Lešić, 15 jih je prispeval Nikola Pavlićević, kapetan Saša Zagorac jih je dodal 14. statistika

V 8. krogu Lige Nova KBM za prvaka bodo Zmaji v petek, 29.4. ob 20.00 gostili Rogaško. Vabljeni v Stožice!

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Union Olimpiji za zmago. Mi smo to tekmo odigrali bolje kot dve pred tem. Dvignjenih glav gremo delati naprej."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Tekmo s Tajfunom smo začeli bistveno premehko. Šentjurčanom smo dovolili, da se razigrajo z meti z razdalje. Ob tem nismo dobro zapirali prostora pod svojim obročem, proti njihovi agresivni obrambi pa izgubili nekaj nepotrebnih žog. Prvi 20 minut te tekme je jasen signal, kako srečanja ne smemo začeti. V drugem polčasu smo nato strnili naše vrste, odigrali tako kot je potrebno - ekipno in dobro v obrambi, ter zasluženo zmagali. Na naslednji tekmi bomo morali začeti bolje ter igrati po najboljših močeh vseh 40 minut."