Nesrečen poraz v zadnji sekundi

Union Olimpija je v 16. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila proti Igokei 81:80. Zmaji so imeli odprt met za zmago, a žoga ni šla skozi obroč.

Union Olimpija je v 16. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz Igokei 81:80. Ljubljančani so odlično začeli srečanje in vodili že s sedemnajstimi točkami, a so gostje že ob polčasu zmanjšali prednost na 48:43. V nadaljevanju so gledalci videli izenačeno tekmo, ki se je odločila v sami končnici. Pet sekund pred koncem tekme je končni rezultat postavil James Robinson, ki je uspešno zadel za dve točki iz poldistance. Zmaji so po minuti odmora prišli do odprtega meta kapetana Mirka Mulalića, a žoga ni hotela skozi obroč. statistika

Union Olimpijo v sredo, 4.1. ob 19.30 v Stožicah čaka tekma Lige Nova KBM. V Ljubljano prihajajo Hopsi iz Polzele.

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Težek poraz za katerega smo si krivi sami. Največji krivec je bila slabo odigrana druga četrtina, kjer nismo zgledali na nivoju v večini segmentov igre. Ko nasprotniku, ki pride na gostovanje, dovoliš, da se vrne v igro in dovoliš, da igra na zadnjo žogo, se lahko zadeva obrne. Tokrat se je obrnila v njihovo smer, predvsem po naših lastnih napakah. Zadnji napad je bil točno tako dogovorjen, kot smo ga izvedli. Prišli smo do odprtega meta, ki ga nisem zadel."

Blaž Mahkovic, igralec Igokee: "Začeli smo slabo. Izgubljali smo že s sedemnajstimi točkami. Na koncu smo pokazali karakter. Zmaga za točko, vse to nam veliko pomeni in upam, da nam bo dala krila za nadaljevanje sezone."

Dragan Bajić, trener Igokee: "Zahvalil bi se Unionu Olimpiji in ljudem iz kluba za gostoljubje. Čestitke igralcem za pomembno zmago. V garderobi sem jih želel predvsem motivirati, saj sem jih želel prepričati, da lahko zmagamo v Ljubljani. V prvi četrtini se nismo držali dogovora. Dobili smo preveč točk. Imeli so že sedemnajst točk prednosti. Na polčasu sem jih poskušal prebuditi in jim dopovedati, da zgolj z agresivno obrambo in skokom, lahko pridemo do zmage. V drugem polčasu smo se držali navodil. V kolikor bi Union Olimpija zmagala tekmo, tudi to zagotovo ne bi bilo nezasluženo. Na koncu smo tekmo zmagali predvsem zaradi dobre klime v naši ekipi. Fantje so pokazali karakter in zasluženo zmagali tekmo."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Igokei za zmago v Ljubljani. Žal mi je, da smo prekinili niz zmag v Ligi ABA na takšen način. Praktično smo jim prepustili 6. mesto. Čaka nas trdo delo, da zbežimo iz nevarne cone na lestvici Lige ABA. Tekmo smo odprli solidno, oni pa ekstremno slabo. Hitro visoko vodstvo je dvorezen meč. Drži, prehitro smo izgubili prednost. Padec pride, ko zarotiramo igralce. Padec v igri je bil strahovit. V kolikor rotacija ne zdrži, potem se zadeva začne podirati. Nekateri igralci so mrtvi in jih ni v igri. Za tako dolgo in naporno sezono je šest ali sedem igralcem premalo. Pričakoval sem težko in trdo tekmo, saj se mi zdi, da sta ekipi izenačeni. Žal se je tako izšlo."

Video