Lokomotiv Kuban - Union Olimpija 77:64

Union Olimpija je na težkem gostovanju v ruskem Krasnodarju morala priznati premoč Lokomotivi Kuban 77:64.

Union Olimpija je v 6. krogu 7Days EuroCupa na gostovanju v Krasnodarju morala priznati premoč favorizirani Lokomotiv Kuban 77:64. Ljubljančani so se nekaj časa dobro uprali po imenih izjemni ruski ekipi, a na koncu je domačin slavil zasluženo zmago. statistika

Ljubljančane jutri čaka pot v domovino, v petek, 18.11. ob 18.45 pa bodo na Ježici (dvorani Stožice in Tivoli sta zasedeni z drugo prireditvijo) gostili Tajfuna v Ligi Nova KBM.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Lokomotiv Kuban je bilo zagotovo boljše moštvo na parketu skozi štirideset minut. Zaslužili so si zmago. Naša težava na začetku tekme je bila predvsem njihov skok v napadu, saj nismo dobro zapirali prostora pod košem. Tako so dosegali lahke koše in nismo bili dovolj agresivni kar lepo pove podatek, da so domačini imeli zgolj devet prostih metov. Vse to je bilo nesprejemljivo. V tretji četrtini smo popravili napake. Imeli smo eno priložnost pri šestih točkah zaostanka, a je že v naslednjem trenutku Collins ter njihov dober skok v napadu odločil tekmo. Mislim, da je rezultat na koncu povsem realen."