U18 do prve zmage v Valjevu

U18 ekipa Uniona Olimpije je na 1. tekmi turnirja v Valjevu premagala Spars Sarajevo 77:56.
UNION OLIMPIJA – SPARS SARAJEVO 77:56 (51:45, 26:30, 8:10)

Union Olimpija: Žiga Samar 5, Fin Lucu Dražovič 8. Žan Kobal, Jan Blatnik 6, Martin Hari, Peter Vukovič, Maksim Gorbachov 14, Domen Tivadar, Jan Blatnik 6, Jure Daneu 1, Nemanja Ščekić 22, Nik Dragan 17, Blaž Janežič 4.

Trener: Lojze Šiško, Pomočnik: Andrej Podvršnik, Vodja strokovnega štaba: Tomaž Fartek in uradni predstavnik: Srečko Bester.

Mladi košarkarji Uniona Olimpija so odigrali prvo srečanje na mednarodnem turnirju v Valjevu proti ekipi Spars iz Sarajeva. Ljubljančani so dobro pričeli srečanje in povedli z 8:3. Po kar nekaj zgrešenih metih je Sarjevčanom uspel preobrat z delnim izidom 0:10 in do konca polčasa jim je uspelo ustvariti prednost štirih točk. V tretjem delu so se igralci Uniona Olimpije sprostili in v dobre pol minute uspeli izenačiti ter z bolj odločno in čvrsto igro so si do konca četrtine priigrali 6 točk prednosti. V zadnjem delu so mladi Zmajčki vzeli vajeti igre v svoje roke in z rezultatom zadnjega dela 26:11 in povsem zasluženo premagali Sarajevčane za 21 točk razlike.

Jutri jih v polfinalu turnirja čaka zmagovalec tekme med domačim Metalcem in beograjsko Crveno Zvezdo.

Video